Budi dio naše mreže

Upoznajte novi projekt triju mladih djevojaka – Nikoline, Darije i Antonije – koje su pokrenule profile na društvenim mrežama gdje će objavljivati svjedočanstva o tome kako se Bog proslavlja kroz svačiji život.

/ Paula Stier

Na naizgled svakodnevnom druženju, tri su djevojke – Nikolina Pinjuh (28), Darija Dugandžić (23) i Antonia Lezaić (25), otvorile knjigu s razmatranjima za svaki dan i uočile rečenicu – ”Svaki problem možemo riješiti svjetlom njegove prisutnosti”. Ta je misao savršeno sažela želju koja je dugo gorila u srcima tih triju djevojaka – pokrenuti profil na društvenim mrežama koja bi potaknula ljude da podijele svoja osobna svjedočanstva, odnosno kako se Bog proslavio kroz njihove živote, svjetlom njegove prisutnosti.

Cilj je stranice slaviti djela Gospodnja

”Svaka od nas ima svoje osobno svjedočanstvo, a svjesne smo i koliko nam pomažu tuđa iskustva”, podijelila je Antonia za Hrvatsku katoličku mrežu, jedna od pokretačica Instagram i Facebook profila ”Svjetlo Tvoje prisutnosti”. Naglasila je kako je zanimljivo kako se Bog pobrine da čujemo baš ono što trebamo u trenutcima potrebe, a cilj je stranice slaviti djela Gospodnja, kao i potaknuti naš osobni susret s Bogom, nadahnuti i ohrabreni tuđim iskustvima.

Djevojke su se upoznale u sklopu Studentskog katoličkog centra u Palmotićevoj, gdje su volontirale u medijskom timu. Iako dolaze iz različitih krajeva, Antonia iz Jarmine, Darija iz Varaždina, a Nikolina iz Širokog Brijega, svoje su prijateljstvo održale i nakon studentskih dana.

Želimo pružiti priliku da svatko može ispričati svoju priču.

Tvrde kako su već godinama imale želju za pokretanjem ovakvog projekta, a prethodili su mjeseci molitve kako bi prepoznale je li to Božja volja za njih. Nakon tri mjeseca, odlučile su pokrenuti projekt, a u prvom tjednu su već dostigla brojna svjedočanstva koja su ljudi slali. ”Želimo pružiti priliku da svatko može ispričati svoju priču”, rekla je Antonia. Iako je profil na Facebooku i Instagramu aktiviran tek prije nekoliko dana, na njima već možete pročitati svjedočanstva o otkrivanju duhovnoga poziva i zagovor Djevice Marije za prolaz na ispitu.

Oni koji se osjećaju pozvanima da podijele svoju priču mogu to učiniti putem privatnih poruka na profile, ili na e-mail adresu svjetlotvojeprisutnosti@gmail.com.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja