Budi dio naše mreže

SKAC Palma slavi punoljetnost!

Skac Palma slavi 18 godina postojanja. Jedan od temelja zagrebačkog pastorala mladih razvija se u isusovačkom dvorištu u Palmotićevoj ulici u Zagrebu od 2001. godine, iako je tradicija isusovačkog rada s mladima i okupljanja mladih oko bazilike Srca Isusova mnogo starija.

/ ts

Osnivač SKAC-a je p. Luka Rađa koji i danas, iako nepokretan, budno i s radošću prati širenje Studentskog katoličkog centra, koji je, u međuvremenu, okupio mlade i u Splitu, Slavonskom Brodu i Osijeku. Kristijan Karlo iz upravnog odbora SKAC-a Palma u emisiji Budimo mladi HKR-a je najavio proslavu njihovog 18. rođendana.

SKAC Palma je formalno osnovan 27. studenog 2001. godine te će s tim danom i započeti trodnevna proslava misom zahvalnicom, a za četvrtak najavljuju zabavno druženje uz predstavljanje drugog izdanja knjige p. Luke Rađe „Šalabahter za život”. U petak slijedi zabava uz kviz između isusovaca i mladih, a sve će završiti misom mladih i zabavnim partyjem.

SKAC se malim koracima u ovih 18 godina razvio u organizaciju ozbiljne strukture koja podrazumijeva veliki broj volontera te dio zaposlenika. „Sve to proizlazi iz dugog iskustva koje SKAC razvija i uči na svojim pogreškama”, tumači Kristijan Karlo te napominje: „Ono što je nama glavno jest da smo unutar Družbe Isusove, da imamo duhovnika koji dolazi iz Družbe Isusove koji nas u svemu usmjerava i pomaže da ostanemo na pravom putu. Postoji i skupina laika koja predstavlja upravni odbor, sve kako bismo se mogli usmjeriti prema mladima na što bolji način, da bismo im dali ono potrebno.”

Svoj rođendan SKAC-ovi obilježavaju i prigodnim ‘Nadnicama’ na svojim stranicama, tj. svakodnevnim duhovnim nagovorima koje potpisuju prvi duhovnici Palme, kako bi ih upoznali i mlađi naraštaji.

Foto: Facebook SKAC Palma

U emisiju se porukom uključio i p. Luka Rađa izraživši radost zbog mnogih plodova u duhovnom rastu SKAC-a ovih 18 godina:

SKAC punoljetan, a ja skoro punoljetno raspet na bolesničkom krevetu. Za sada sam tek 16-godišnjak. Ali, Bogu hvala, sve ide kako valja. Ova moja raspetost se pokazuje kao vrlo plodna. Mnoštvo milosti je dala za ono za što je Bogu prikazivana: Modrave idu, SKAC se umnožava. A onda, tu je i ‘puno lipi stvari’ što se začelo, gdje i Modrave i SKAC tj. kod klanjanja Isusu u POS (Presvetom Oltarskom Sakramentu). To klanjanje je vrutak svega dobroga u Palmi (BSI u Palmoticevoj). Svim SKAC-ovcima od srca želim: BUDIMO MLADI! Ne dajmo se smesti količinom nabranih godina. Ako smo s Kristom Gospodinom, vječno smo mladi. Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi.

Ključne riječi:
Skac Palma

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja