Budi dio naše mreže

Živimo u „modernom/digitalnom“ vremenu, u kojem najviše vremena provodimo ispred ekrana i zato nas posebno veseli što smo prikupili više od 200 predivnih šarenih i kreativnih crteža djece i mladih koji su odlučili sudjelovati u ovom natječaju.

/ im

Svaki crtež poseban je i pun dječje radosti, baš kao i svako dijete! Više puta pregledali smo sve crteže i žao nam je što moramo odabrati samo jedan pobjednički. U našem kreativnom timu koji je pregledavao crteže bio je fra Ivica Vrbić (misionar u Boliviji), naše misionarke-redovnice Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka na Salomonskim Otocima, profesionalni fotograf Saša Ćetković koji je naš volonter i veliki prijatelj misija te ravnateljica Papinskih misijskih djela u RH, s. Ivana Margarin.

U odabiru nam je pomogao i naš suradnik, poznati ilustrator Dario Kukić koji je ilustrirao kreativnu društvenu igru „Veseli kilometri“ koju smo osmislili prošle godine, a sva sredstva od te igre namijenjena su za pomoć misionarima i kupnju misijskih vozila.

Sve radove uključit ćemo u monografiju povodom obilježavanja 180 godina Papinskog djela svetog djetinjstva i vjerujemo da ćemo imati priliku uručiti to lijepo iznenađenje papi Franji. Bit će to i trajna uspomena na ovu šarenu akciju punu radosti.

Pobjednički rad moramo poslati do 31. ožujka u Rim nakon čega će uz ostale pobjedničke radove nacionalnih uprava diljem svijeta biti uvršten u zajedničku monografiju koja će biti predstavljena 19. svibnja 2023. na 180. obljetnicu osnutka Djela svetog djetinjstva.

Rad koji će predstavljati Hrvatsku je crtež djevojčice Cvite Sušić (4.a razred OŠ Josip Pavlišić). Čestitamo Cviti, njezinoj mentorici učiteljici s. Emi Škriljevečki kao i OŠ Josip Pavlišić, a svoj djeci koja su sudjelovala u ovom natječaju od srca zahvaljujemo i želimo obilje Božjeg blagoslova!

Sestre na Salomonskih Otoka kao i fra Ivica Vrbić šalju puno misijskih pozdrava i blagoslova, uz poruku da im nije bilo nimalo lako odabrati najbolji crtež jer svi radovi su posebni na svoj način. Naše misonarke na Salomonskim Otocima istaknule su kako se vidi da svako dijete trudilo se napraviti što bolji prikaz i svatko je dao sve od sebe, a to je najvažnije. Svima žele radosno odrastanje uz rast u vjeri!

Zahvaljujemo roditeljima, učiteljima i vjeroučiteljima koji su potaknuli djecu na sudjelovanje i poslali radove. Činjenica je da odgoj mijena svijet, a kroz igru djeca najbolje uče i zato je iznimno važno omogućiti djeci da budu kreativna. Vjerujemo da će ova šarena priča biti lijepa uspomena svima, a mi ćemo od srca svima pripremiti zahvalnicu iznenađenja i poslati svakom djetetu.

Papinsko djelo sv. djetinjstva je važno jer je prvi put u povijesti Crkve djeci dalo značajnu ulogu: da budu protagonisti poslanja Crkve, zahvaljujući djelovanju Duha Svetoga, primljena krštenjem.

Nastavite poticati svoju djecu i mlade da se kreativno izražavaju, razmišljaju i djeluju u skladu s Isusom stilom. Učimo djecu da budu misionari Božje ljubavi i ne zaboravimo da djecu oblikujemo mi odrasli svojim primjerom. Stoga je naše duhovno, ali i materijalno djelovanje model uz koji djeca odrastaju i odgajaju se za odgovorne ljude, osjetljive za one koji su u potrebi.

Posjetite www.misije.hr i pratite aktivnosti Nacionalnog misijskog ureda na društvenim mrežama: www.facebook.com/missioHR ili www.instagram.com/misije.hr. Za dodatne informacije kontaktirajte Nacionalni misijski ured u Zagrebu: 01/5635-055; e-mail: missio.croatia@misije.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja