Budi dio naše mreže

Pripreme za Svjetski dan mladih u Portugalu

Portugalski biskupi okupili su se u Lisabonu 5. rujna na prvom susretu u novoj pastoralnoj godini i osnovali radnu skupinu za organizaciju Svjetskoga dana mladih u Lisabonu 2023.

/ mp/IKA

Predsjednik Zaklade Svjetskoga dana mladih u Lisabonu 2023. pomoćni lisabonski biskup Américo Aguiar, koji je bio u Vatikanu na prvoj općoj audijenciji pape Franje ponovno u nazočnosti vjernika, istaknuo je da Papa s radošću i zanimanjem prati pripreme za sljedeći Svjetski dan mladih. Nadbiskup Aguiar dodao je da mu je Papa napomenuo da ne zaborave prvenstvo dati dimenziji solidarnosti. Naime, pripreme za SDM održavaju se „diskretno” jer prioritet ima solidarnost, javlja Vatican News.

Svjetski dan mladih u Lisabonu trebao se održati 2022., kako je to najavljeno na posljednjem susretu mladeži iz cijeloga svijeta u Panami 2019., no zbog pandemije koronavirusa odgođen je za godinu dana, kao i uobičajena svečana predaja simbola susreta – križa i ikone Blažene Djevice Marije mladim Portugalcima.

Trenutačno je svečanost predaje simbola novim domaćinima najavljena za 22. studenoga, svetkovinu Krista Kralja, no nadbiskup Aguiar napomenuo je da će sve ovisiti o zdravstvenoj situaciji jer se u obzir prvenstveno uzima zdravlje mladih sudionika.

Nadbiskup Aguiar izrazio je i nadu da će događanja u Lisabonu biti istinski „u skladu sa stilom života, osjećajima i načinom izražavanja mladih kako bi oni bili stvarni protagonisti slavlja”.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja