Budi dio naše mreže

„Prava ljubav čeka“ - Video svjedočanstva mladih i kateheze o predbračnoj čistoći

Na youtube kanalu u sklopu programa „Prava ljubav čeka“, kroz video kateheze o teologiji tijela i svjedočanstva, Josip Matezović i mladi parovi govorit će o izazovima tog životnog izbora, ali i o tome kako i u 21. stoljeću možete i zaslužujete živjeti u predbračnoj čistoći.

/ at

Doživjeli ste ucjenu „Ako me voliš, spavaj sa mnom ili ću te ostaviti.“ Želite i trebate zacijeliti rane od te izigranosti, laži i prevare? Štoviše, ojačati se u sigurnosti ispravne odluke i na to ne pristati! Pomoć na tom putu nudi program „Prava ljubav čeka“ koji pojašnjava zašto živjeti predbračnu čistoću. Predavač i voditelj tog programa je Josip Matezović (30), vjeroučitelj iz Vinkovaca koji radi u osnovnoj školi u Vukovaru. Program postoji tri godine i plod je Josipovog rada s mladima.

„Je li normalno u 21. stoljeću živjeti predbračnu čistoću? Je, normalno je i potrebno više nego ikad. Treba živjeti predbračnu čistoću jer ti to zaslužuješ. Ne zaslužuješ ništa manje od toga. No, nije jednostavno raditi na sebi, dopustiti Bogu da ti sve sruši, što nije u čistoći. Predbračna čistoća daje ti jasniji pogled na drugu osobu“, poručio je Josip u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu još u studenom.

„Muškarac bi uglavnom htio imati suprugu koja je do odnosa s njim djevica. Htjeli bi imati nekoga tko je samo njihov, prvi. S druge strane razmišljamo: ‘Sad ću biti s njih koliko mogu, a kad dođe brak, tražit ću nekoga tko nije imao odnos. To je sebično. Mnogi osjećaju nezadovoljstvo nakon spolnih odnosa u predbračnoj vezi, tome je uzrok grijeh. Nemaš puninu radosti jer si u stanju grijeha, a ne u stanju milosti. Koristiš svoju spolnost za ugodu, sebičnost. Tko živi na taj način, ako će biti potpuno iskren, reći će da ne osjeća puninu radosti, jer je u grijehu. Vjerujem da oni koji žive na taj način u dubini shvaćaju da je to krivo, loše i da im ne donosi potpunu radost, ispunjenost kakva se osjeća u braku. Mnogi to ne mogu priznati, lažu sebe jer se teško od toga odvajaju, teško im se toga odreći. Ali kršćani su pozvani na hrabrost, odvažnost, na obraćenje. Bog nam svima daje novu priliku. Prvome meni i mojoj supruzi dao je novu priliku“, rekao je Josip.

Mladi na youtube kanalu svjedoče je li danas uopće moguće živjeti u predbračnoj čistoći?

Upravo o toj ljepoti predbračne čistoće i teologiji tijela o kojoj Matezović podučava možete saznati više i na youtube kanalu „Prava ljubav čeka“. U vrijeme modernih medija i pronalaska uvijek novih načina evangelizacije, a pritom naviještajući istine katoličke vjere koje su neprolazne, Matezović predstavlja i  youtube kanal ovog programa.

Ono što je zanimljivo na youtube kanalu programa jesu različita video svjedočanstva mladih o tome kako je živjeti predbračnu čistoću u današnjem svijetu i je li to uopće moguće.

Također, na youtube kanalu programa mogu se pronaći i video kateheze o temama predbračne čistoće. Matezović progovara o ovim temama kroz različite primjere iz prakse te na vrlo jednostavan i neposredan način naviješta istine katoličke vjere i kršćanskog morala.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja