Budi dio naše mreže

Ključna riječ: predbracna-cistoca

Što si učinio da obraniš svoju čistoću?

'Da obrani svoju čistoću sv. Franjo Asiški zavalio se u snijeg, sv. Benedikt se bacio u trnje, sv. Bernard je zaronio u zamrznuti ribnjak. Što si ti učinio?'

Spolni odnosi su časni i dostojni

Spolni su odnosi časni i dostojni. To je možda jedna od najčešćih poteškoća s kojom se ljudi susreću u braku – teško im je prihvatiti činjenicu da su odnosi u čistoj bračnoj intimi časni i dostojni.

Josip Matezović: Potrebno je prvo Isusu dati svoje srce

Gostujući u emisiji Aktualno u ponedjeljak 1. veljače Josip Matezović, magistar teologije, najavio je teme o kojima će biti riječi tijekom sljedeća tri studentska vjeronauka u organizaciji udruge Duhos. Na tragu promišljanja sv. Ivana Pavla II. na vjeronaučnim susretima obrađivat će se teme ljepote ljudske tjelesnosti, ljubavi i spolnosti. Prvi susret započinje već sutra pod naslovom teme: "Crkva mi ništa ne brani!- Spolnost za moderne katolike". Kako je došlo do ideje da se ove važne teme obrade na studentskim vjeronaucima donosimo u nastavku teksta.

Osam razloga za predbračnu čistoću

Ako te mladić/djevojka istinski voli, željet će najbolje za tebe. Neće željeti da trpiš strah ili bolest, neželjenu trudnoću te psihološke poteškoće predbračnih spolnih odnosa. Željet će iskusiti ljubav s tobom samo na najboljem mjestu: u ljubavnom gnijezdu braka.

Kako živjeti predbračnu čistoću?

Može li se danas živjeti u predbračnoj čistoći? Na koji način ju živjeti i što je potrebno jednom mladiću i djevojci da sačuvaju svoje dostojanstvo u vezi ili samačkom životu? Vjeroučitelj Josip Matezović daje odgovor!

Na ucjenu: "Ako ne spavaš sa mnom, ostavit ću te!" jedan je pravi odgovor: "U redu, onda me ostavi."

Josip Matezović naveo je primjer koji je ispričao don Damir Stojić: sreo je, naime, dvoje mladih koji su izmjenjivali nježnosti. Don Damir im je rekao: 'A, baš mi je drago da ćete se oženiti'. U tom trenutku mladić se odmaknuo od djevojke i rekao: 'A ne, ne, pa nećemo se mi oženiti'. Djevojka se na to uozbiljila i upitala mladića: 'Moolim? Kako to misliš, nećemo se oženiti?'.

Ljubav na drugačiji način

"Ne birajmo ono što je lakše, nego ono što je ljepše!" Tu glavnu poruku već više godina promovira Josip Matezović iz Vinkovaca, a postavio ih je i na naslovnicu Facebook stranice "Prava ljubav čeka". Ovaj mladi vjeroučitelj je za HKM rekao da je oženjen, otac dvoje djece te da vjeronauk trenutno predaje na zamjenama u slavonskim školama, jer još nema trajni mandat.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja