Budi dio naše mreže

Počeli salezijanski "Ljetni oratoriji“

Više od tisuću djece i mladih animatora započelo je u ponedjeljak, 24. lipnja, u salezijanskim oratorijima s "Ljetnim oratorijem" koji se održava pod geslom "Sve(t) ili ništa.“

/ bg

Zagrebački oratoriji na Jarunu, Knežiji i Podsusedu te oratoriji u Splitu, Rijeci i Žepču (BiH) u sljedeća dva tjedna ponudit će bogati program koji će izvoditi animatori predvođeni salezijancima.

Igre, radionice, kratki scenski igrokazi, molitveni trenutci i misna slavlja bit će u znaku don Boscovih riječi: “Kod nas se svetost sastoji u tome da uvijek budemo radosni…“

Ljetni oratorij

Tjedan dana ranije pedeset mladih iz Virovitice, Zagreba, Siska, Petrinje, Cresa, Malog Lošinja, Davora i Orubice okupili su se u Zagrebu kako bi prošli trodnevni formativni susret nazvan “Tečaj animacije“ koji će im pomoći u organiziranju oratorijskih aktivnosti u zajednicama iz kojih su stigli.

Osim “Ljetnih oratorija” Povjerenstvo za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije, salezijanske župe i zajednice, organiziraju niz ljetnih kampova za osnovnoškolce, srednjoškolce, studente i radničku mladež. Salezijanci organiziraju i “Putujući oratorij“ koji će posjetiti Nijemce, Veliku, Petrinju, Đakovo, Davor, Orubicu i Košute te djeci u tim mjestima donijeti dašak salezijanske karizme.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja