Budi dio naše mreže

Otvorene prijave za ignacijevske duhovne vježbe - zaJedno u dubinu!

SKAC Palma organizira novi ciklus kršćanske meditacije i ignacijevskih duhovnih vježbi u svakodnevici za mlade od 18 do 35 godina.

/ ps

SKAC Palma organizira novi ciklus kršćanske meditacije i ignacijevskih duhovnih vježbi u svakodnevici da čovjek samoga sebe pobijedi i svoj život uredi ne dajući se voditi ni od kakva nagnuća koje bi bilo neuredno, kako to sam sv. Ignacije piše.

Vođeni mišlju “zaJedno u dubinu!”, pozvani su sudjelovati svi mladi od 18 do 35 godina.

Duhovne vježbe na poseban način omogućuju okruženje u kojem čovjek može steći početnu naviku da sve s Bogom čini, da zapravo traži i nalazi Boga u svemu. Utemeljene su na knjižici Duhovne vježbe sv. Ignacija. Neka klasična djela o duhovnosti napisana su da ih se čita kontemplativno. Duhovne vježbe se razlikuju od njih. Njihova je namjena da ih čovjek iskusi, a ne da ih čita. Na neki način Vježbe su kao ples. Ako želite naučiti plesati, ne možete jednostavno čitati knjigu o plesu; morate plesati! Ili, u najmanju ruku, imati nekoga tko će vam pomoći da plešete. Zato duhovne vježbe daje voditelj, a u samome procesu pojedinca prati pratitelj (najčešće isusovac ili neki laik), poručuju iz SKAC-a.

On sigurno zove, zove u dubinu odnosa s Njim. A po Njemu i sa svime stvorenim.

Uvodni susret je 4. listopada, a završetak vježbi predviđen je oko Božića. Prvi nagovori su nedjeljom iza večernje mise u 20 h u Palmotićevoj 31 u Zagrebu. Ciklus duhovnih vježbi vodi pater Tomislav Špiranec, kateheta Studentskog katoličkog centra Palma u suradnji s pratiteljima laicima. Ovaj ciklus organiziran je u obliku individualno davanih duhovnih vježbi. To znači da se nagovori patera odvijaju kroz listopad a nakon toga pratitelji daju upute pojedincu do kraja ciklusa. Budući da se Bog svakoj duši obraća na jedinstven način, netko će možda vježbe završiti koji tjedan uoči Božića a netko tek o Božiću. Program je prilagođen pojedincu, tj. onome na što ih Bog osobno zove. Jedno vrijedi za sve: On sigurno zove, zove u dubinu odnosa s Njim. A po Njemu i sa svime stvorenim.

Sudjelovanje u duhovnim vježbama uključuje dolazak kroz listopad na nagovore, duhovne razgovore s pratiteljem, obavljanje razgovora jednom tjednu u Palmotićevoj u trajanju od 20 minuta, svakodnevno odvajanje sat vremena za molitvu, večernji ispit savjesti iliti egzamena i povremeno obavljanje eksperiment, tj. pronalaženje Boga kroz konkretne aktivnosti u svakodnevnom životu (po uputi pratitelja).

Više informacija možete pronaći ovdje, ili pisanjem e-maila na idom@skac.hr, a prijaviti se možete ovdje. 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja