Budi dio naše mreže

U samostanu u Kotarima u subotu 14. i nedjelju 15. svibnja održan je peti i posljednji susret Temeljne formacije animatora u ovoj pastoralnoj godini. Tema susreta bila je Duhovna dimenzija animatora, kojom je zaokružen ciklus vikend-susreta započetih u studenom prošle godine. Na susretu je sudjelovalo 30-ak mladih iz raznih župa Zagrebačke nadbiskupije, uz osam animatora instruktora i povjerenika za pastoral mladih vlč. Kristijana Tušeka.

/ im

Vikend je započeo slavljem svete mise u kojoj je vlč. Tušek podsjetio animatore na najveću zapovijed koju Isus daje – ljubiti. “Ako nema ljubavi, molitva je teška, bespotrebna. Ako nema ljubavi, djela milosrđa neće biti učinjena jer nema onda ni empatije prema onome tko je u potrebi. Ako nema ljubavi, nema ni razumijevanja”, naglasio je povjerenik i dodao kako je ovaj vikend prilika da “sami sebe vratimo na tvorničke postavke, da obnovimo u sebi ljubav prema onome što smo pozvani činiti” i da nađemo prijateljstvo s Bogom. Istaknuo je kako je potrebno poznavati Boga koji nam se objavio i zato: “Nemojmo se umoriti od učenja o Bogu, a zatim i od davanja sebe Njemu.”

Uslijedila su predavanja o svetoj misi i o duhovnosti u životu animatora, dok su animatori u mali grupama sudjelovali na radionicama Moj put u vjeri i IsusSubotu navečer obilježila je vesela večer osmišljena po principu društvene igre Cluedo, a dan je zaključen klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. U nedjelju je održana radionica Kršćanski identitet te su mladi evaluirali cijeli vikend.

Animatore u prvom tjednu kolovoza očekuje opća specijalizacija u pastoralnom centru u Baškim Oštarijama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja