Budi dio naše mreže

Novosti u Centru za mlade “Bl. Miroslav Bulešić”

S novom pastoralnom i akademskom godinom u Centru za mlade “Bl. Miroslav Bulešić” na Vojaku započele su redovne, ali i nove aktivnosti usmjerene studentima i mladima.

/ at

Novost su svete mise sa časoslovom koje će se slaviti svakog ponedjeljka, srijede i petka u kapeli Centra u 19 sati. Petkom su duhovni susreti koji uključuju slavljenje, razmatranje Božje riječi, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom ili drugi vid duhovnog programa, prenosi Tiskovni ured Riječke nadbiskupije.

Novost je i Bratstvo “Miroslav Bulešić” u kojemu se okupljaju studenti koji ministriraju na liturgiji, ali i trude se rasti u vjeri njegujući i živeći duhovnost. Mladići se redovno okupljaju na susretima u Centru i pozivaju zainteresirane da im se priključe. Četvrtkom se nastavljaju kateheze i mise s početkom u 20 sati, a u tijeku je kateheza o Euharistiji.

Foto: Facebook Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije

Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije u subotu 26. listopada organizira “Hodočašće putevima bl. Miroslava Bulešića”. Mladi hodočasnici posjetit će Lanišće u kojemu je nebeski zaštitnik centra za mlade ubijen. Nakon Lanišća hodočastit će u Pazin, te Svetvinčenat u kojemu je bl. Miroslav Bulešić pokopan. Tamo će slaviti misu.

Cijena hodočašća je 110 kuna i u cijenu je uključen ručak u Pazinu. Detaljnije informacije mogu se pronaći na Facebook stranici Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja