Budi dio naše mreže

Ključna riječ: rijecka-nadbiskupija

Mons. Pero Zeba – tihi molitelj svoga napaćenog naroda!

Umirovljeni svećenik Riječke nadbiskupije mons. Pero Zeba ističe da nije želio biti čovjek institucija nego pastir svoga naroda. U pastoralnom radu se nesebično davao na materijalnoj i duhovnoj izgradnji župnih zajednica. Uz duhovnu izgradnju vjernika nastojao je i oko one kulturne i tradicijske. Ovaj dobitnik brojnih crkvenih i državnih priznanja svoje umirovljeničke dane provodi u rodnom Bijelom Brdu u Bosanskoj Posavini gdje duhovno hrani i hrabri preostali hrvatski puk, nadajući se boljoj budućnosti.

U Rijeci uspostavljen Tranzitni punkt za migrante

Nastojanjem građana Rijeke, koji su se u listopadu ove godine samoorganizirali u pomoći ljudima u tranzitu kroz naš grad, istovremeno potičući institucije u gradu na strukturirani angažman, u proteklih mjesec dana uspostavljen je Tranzitni punkt za migrante u neposrednoj blizini Željezničkog kolodvora.

Započeli su Dani svetog Vida, zaštitnika Riječke nadbiskupije i grada Rijeke

Dani svetoga Vida započeli su u četvrtak, 9. lipnja Okruglim stolom u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata na temu: „Riječka nadbiskupija – sinodalna Crkva. Izazovi i perspektive.“ Tradicionalno, u Danima svetoga Vida neće izostati gastro – fešta, izložbe, koncerti, svečana Akademija u HNK Ivana pl. Zajca na kojoj će 14. lipnja sudjelovati riječki nadbiskup Ivan Devčić, kao i prijem djece koja nose ime zaštitnika grada.

Bliži se 30. obljetnica Svjetskog dana bolesnika u Riječkoj nadbiskupiji

Predsjednica Organizacijskog odbora, mr. sc. Asja Valković-Mika, dr.med.spec. nuklearne medicine, uputila je u povodu obilježavanja 30. obljetnice Svjetskog dana bolesnika u Riječkoj nadbiskupiji, prigodno pismo o povijesti obilježavanja ovog važnog dana na nadbiskupijskoj razini. Pismo prenosimo u cijelosti.

90 godina od smrti prvog riječkog biskupa Izidora Saina

Prvi riječki biskup Izidor Sain preminuo je u zgradi Ordinarijata 28. siječnja 1932., nakon duže bolesti. U povodu 90. godišnjice od njegove smrti, izv. prof. dr. sc. Marko Medved pripremio je tekst kojega prenosimo u cijelosti.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja