Budi dio naše mreže

Nadbiskup Đuro Hranić pozvao je da se u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji u tjednu od 20. do 26. svibnja proslavi Prvi svjetski dan djece. U izjavi za HKR poručio je da taj dan ima posebnu težinu u našoj domovini gdje se rađa toliko malo djece.

/ im/IKA

„Svjetski dan djece doživljavam kao poziv svima nama da postanemo poput djece, da spremno prihvaćamo novosti koje Kristov duh budi u svakom čovjeku, i prisjećamo se snažne Isusove riječi kada je postavio dijete među apostole i pozvao ih da budu poput toga najmanjega djeteta i da onaj tko želi biti najveći bude poput djeteta“, rekao je nadbiskup Hranić.

Dijete je bezazleno, neiskvareno, ono je autentični čovjek na sliku Božju.

„Dijete je bezazleno, neiskvareno, ono je autentični čovjek na sliku Božju. Mi nismo pozvani biti djetinjasti, ali smo pozvani biti kao djeca“, dodao je.

„Po darovima, sposobnostima, intuiciji, nepatvorenosti, iskrenosti, inteligenciji te male djece koja znaju postavljati itekako duboka pa i filozofska pitanja Bog poručuje i trajno govori nama odraslima i poziva nas da budemo sličniji Isusu Kristu, vjerniji njegovu Evanđelju i da po toj poniznosti, kao što je ponizno svako malo dijete, po toj iskrenosti i otvorenosti i mi budemo sposobni davati svoj doprinos ovome svijetu, činiti ga ljudskijim, mudrijim s više ljubavi i osjećaja jedni za druge“, istaknuo je đakovačko-osječki nadbiskup.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja