Budi dio naše mreže

 U Župi sv. Ćirila i Metoda u Vinkovcima Svjetski dan djece obilježen je u nedjelju, 26. svibnja.

/ mdj

Osamdesetak okupljene djece najprije je imalo priliku čuti kratku priču o svecima zaštitnicima župe, sv. Ćirilu i Metodu. Nakon kratke kateheze, djeca su, podijeljena po skupinama, sudjelovala u raznim radionicama. Oni najmanji imali su zadatak obojiti likove naših svetaca, djeca prvog i drugog razreda dobila su izrezana slova na glagoljici od kojih su trebali složiti svoje ime, treći, četvrti i peti razred napamet su učili molitvu Očenaša na staroslavenskom jeziku, a najstariji su imali zadatak svoje ime napisati na glagoljici.

Foto: Župa sv. Ćirila i Metoda

Nakon radionica, svi su se uputili u dvorište župnog vrtića gdje su sudjelovali u raznim igrama podijeljeni u desetak skupina. Za vrijeme igara djeca su mogla pojesti i popiti sve ono što su za njih priredili njihovi roditelji. Uslijedila je kratka pauza i zajedničko fotografiranje te okrijepa uz  sladoled. Uslijedio je zajednički ples ispred župne crkve.

 U 17 sati u crkvi je započela liturgijska priprava uz probu misnih pjesama i čitanja. Djeca su pod vodstvom s. Marije Kiš predmolila Gospinu krunicu i litanije. Vrhunac susreta bilo je zajedničko slavlje nedjeljne mise koju je predvodio domaći župnik Mario Brkić i time je završen radosni Dan djece. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja