Budi dio naše mreže

Ovogodišnji Križni put mladih Varaždinske biskupije održava se pod geslom „Neka mi bude po riječi tvojoj“ (Lk 1, 38) uzet iz evanđeoskog odlomka prvog dana Križnog puta, kada se slavi svetkovina Blagovijesti, a održat će se 25. i 26. ožujka 2023.

/ lm

23. križni put mladih Varaždinske biskupije održava se u Međimurju na relaciji Mala Subotica – Belica – Sveti Juraj na Bregu.

Program križnog puta započinje u subotu, 25. ožujka 2023. godine u župnoj crkvi u Maloj Subotici u 8:00 sati. Prvoga dana Križnog puta mladi će proći kroz Palovec, Strelec, Držimurec, Turčišće, Domašinec, Gardinovec i svoj hod završit će u Belici, gdje će slavi svetu misu u župnoj crkvi i noćiti.

Neka mi bude po riječi Tvojoj.

Drugoga dana, u nedjelju, 26. ožujka 2023. godine, nastavljaju hod iz Belice prema Novom Selu Rok, kroz Krištanovec, Žiškovec, Zasadbreg do Svetog Jurja na Bregu, gdje će oko 18 sati završiti svoj hod svetom misom, koju će predslaviti varaždinski biskup Bože Radoš.

Prijave za Križni put mladih Varaždinske biskupije započele su i omogućene su kroz dva kanala. Mladi se mogu prijaviti kod svog dekanatskog animatora ili putem online-prijava na poveznici.

Mladi iz biskupije snimili su prigodni video kojim pozivaju sve zainteresirane da im se ove godine pridruže na putovanju Kristovim stopama.

Navode da na križnom putu mladih svake godine upoznaju prekrasne ljude, dive se ljepotama svemoćnog Stvoritelja na svom hodu kroz prirodu, mole jedni s drugima i jedni za druge, u zajedništvu s braćom i sestrama slave Euharistiju te pomažu jedni drugima u teškim trenucima.

Zaključuju da ih na križni put privlači Krist i njegova ljubav.

Pogledajte video kojim mladi pozivaju na križni put:

Izvor: Varaždinska biskupija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja