Budi dio naše mreže

Mladi Dubrovčani zahvalili biskupu Uziniću za deset godina služenja i suradnje

Mladi su zahvalili dubrovačkome biskupu Mati Uziniću, koji je imenovan riječkim nadbiskupom koadjutorom, za proteklih desetak godina služenja i rada. U organizaciji Studentskog katoličkog centra Dubrovnik, misa je održana u katedrali Gospe Velike koju je predslavio sam biskup Uzinić.

/ ps

Biskup se u svom obraćanju mladima osvrnuo na odlazak u Riječku nadbiskupiju kamo ga Bog šalje, naglasivši da ljubav s kojom je došao je ljubav s kojom se mora odvojiti i ići dalje gdje ga Bog šalje, da svjedoči Ljubav.

Nakon mise održan je program “Pitaj biskupa”, u kojem su mladi imali priliku anonimno postaviti pitanja na koja je biskup odgovarao. Među raznoraznim pitanjima pronašlo se pitanje savjeta – kako dočekati novog biskupa? Biskup Uzinić poručio je mladima da ostanu onakvi kakvi jesu, otvorena srca, mladi, radosni i vrijedni te ono najbitnije da se mole, da imaju u molitvi osobu koju će Gospodin poslati u dubrovačku Crkvu.

Napomenimo da su mladi već započeli molitvu za novog dubrovačkog biskupa. Svakog se utorka u 19.30 na četiri različite lokacije (SKAC_DU, Klub katoličke mladeži Boninovo, Mladi sv. Mihajla i dom Paola di Rosa) putem Zoom aplikacije mole za novog dubrovačkog biskupa, a i za biskupa Uzinića i njegovo poslanje u Riječkoj nadbiskupiji. Svi koji se žele pridružiti molitvi mogu se spojiti putem Zoom aplikacije, a lozinke su za “Meeting ID“ 881 1575 1495, “Password” 80642.

Mladi su ovom misom zahvalili biskupu na djelovanju u pastoralu, na nesebičnom darivanju i otvorenosti srca koje je omogućilo da puno toga dobroga zajedno naprave te su mu tako poklonili kutiju punu uspomena u koju su ubacili sve zajedničke slike s biskupom s raznoraznih pastoralnih programa i druženja na kojem su zajedno sudjelovali.

 

Ključne riječi:
biskup Mate Uzinić skac du

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja