Budi dio naše mreže

Misom u četvrtak kreće zeleni volonterski vikend

Međunarodni volonterski projekt "72 sata bez kompromisa", koji se u Hrvatskoj održava već sedmu godinu, započinje u četvrtak.

/ mp

Sedmi puta u Hrvatskoj, a šesti u Zagrebu održava se volonterski projekt 72 sata bez kompromisa. Sve započinje s misom koju će u četvrtak predvoditi pater Tomislav Špiranec u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na zagrebačkom Jordanovcu s početkom u 18:30. 

Nakon toga, u petak i subotu odvijat će se volonterske beskompromisne akcije radnog, socijalnog i ekološkog tipa tijekom kojih će mladi ljudi svojim talentima, snagama i vještinama učiniti promjenu u svojoj lokalnoj zajednici. Sam cilj projekta jest okupiti mladež i osvijestiti je o važnosti volontiranja, osluškivanja potreba bližnjih i sudjelovanja u konkretnim promjenama.

Neki od njih tijekom ova dva beskompromisna dana uređivat će školska dvorišta, graditi rampe za invalidska kolica, krečiti kuće, bojati klupe i čistiti okoliš – tako će cijelu Hrvatsku zazeleniti dar solidarnosti, ljubavi, predanosti i osjetljivosti. Kao što ovogodišnji slogan projekta kaže „Budi promjena“ tako će i mladi unijeti promjenu u svojim sredinama. 

Kako bi se cijela volonterska priča zaokružila, projekt će se zatvoriti misom u nedjelju u 11:00 sati, koja će se također održati u Crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu. 

Ključne riječi:
72 sata bez kompromisa

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja