Budi dio naše mreže

3 Heath Brothers, braća koja su prije nekoliko godina osvojila američku južnjačku gospel scenu, imaju zanimljivu životnu priču za koju su zaslužni njihovi roditelji. "Mi vjerujemo da je Bog onaj koji daruje život i prihvatit ćemo štogod nam on daje!", riječi su na kojima su im mladići danas posebno zahvalni.

/ Tihana Semijalac

3 Heath Brothers, braća koja su prije nekoliko godina osvojila američku južnjačku gospel scenu, imaju vrlo zanimljivu životnu priču za koju su posebno zaslužni njihovi roditelji, Emily i Jonathan Heath iz Thomasvillea, Sjeverna Karolina (SAD).

Kako su kratko opisali u uvodnom dijelu svoje pjesme “We choose life” na YouTube-u, kad je njihova majka bila trudna s blizancima, dvojicom od trojice poznate braće, doktori su otkrili problem.

“Beba A se razvijala sasvim u redu, ali beba B je prestala rasti”, navodi najstariji brat Nicholas. “Moji roditelji su bili slomljena srca, stoga su otišli specijalistu koji im je rekao: ‘Vaša prva opcija je da prekinete trudnoću.’ Moji roditelji su rekli: ‘Apsolutno ne! Mi vjerujemo da je Bog onaj koji daruje život i prihvatit ćemo štogod nam on daje.’ Toga dana naši roditelji su mogli izabrati i pobaciti ‘pola trudnoće’, a rezultat toga bi bio da našeg brata Christiana danas nema među nama.”

Majka Emily Heath sa svojih petero djece / Foto: Facebook “3 Heath Brothers”

To je razlog zašto braća temu pobačaja danas doživljavaju vrlo osobno, ali i zašto pjesmom slave život, majčinstvo i iznad svega Gospodina.

Navode također kako znaju da poruka koju šalju svijetu danas nije popularna, ali “Bog nas je pozvao da se zalažemo za istinu i Bogom darovan život, a to znači da smo ZA ŽIVOT!!!”, kažu braća Nicholas, Clayton i Christian.

Obitelj Heath / Foto: Facebook “3 Heath Brothers”

3 Heath Brothers kao tinejdžeri su prije nekoliko godina osvojili južnjačku gospel scenu i u kratkom vremenu ostvarili velik glazbeni utjecaj. Nicholas je, inače, najstariji od petero djece u obitelji Heath, Clayton i Christian su jednojajčani blizanci, a poslije njih obitelj je obogaćena s još jednim sinom i jednom kćeri. “Iako smo mladi, volimo Boga i želimo upotrijebiti svoje talente kako bismo govorili ljudima o Isusu. Oh, i imamo puno energije. Volimo pjevati, kod nas nikad nije tiho!”, navode u intervjuu za Absolutely Gospel.

3 Heath Brothers / Foto: Facebook “3 Heath Brothers”

Navode također kako zajedno pjevaju otkad znaju za sebe te da su glazbenu poduku primili od majke: “Kad smo bili mali, prije nego što bismo krenuli u školu, posjela bi nas na stolce u kuhinji i pjevušila nam. Učila bi nas pjesmama s dobrim biblijskim tekstovima koje smo pamtili. Učila nas je pjevati i aranžirala naše pjesme.”

Majka Emily Heath sa sinovima Nicholasom, Claytonom i Christianom / Foto: Facebook “3 Heath Brothers”

Kad ovi mladići zapjevaju, ljudi su uvijek oduševljeni njihovom čvrstom harmonijom, snažnim vokalima i a cappella aranžmanima. U ljeto 2018. osvojili su trofej Grand Champion na godišnjoj pjevačkoj konvenciji North Carolina State. Nastupili su i na brojnim drugim pozornicama u SAD-u, a gostovali su i na Filipinima te u Gvatemali.

“Cilj naše službe je promovirati Isusa Krista i reći ljudima da nikada niste premladi da date Bogu sve što imate”, poručuju 3 Heath Brothers.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja