Budi dio naše mreže

Katoličke influencerice: Nemaš samopouzdanja? Samo kukaš? Papa Franjo nudi rješenje!

Emina i Marijeta ponovno su akciji. Naše ‘katoličke influencerice’ ove nedjelje objavile su vlog na svome YouTube kanalu o samopouzdanju.

/ anh

Znanstvene činjenice – kažu njih dvije – o tome kako steći samopouzdanje one nam, primjerice, pojašnjavaju da se ljudski mozak oblikuje tijekom cijelog života kroz sve ono što dajemo ali i primamo; kroz svoja razmišljanja, svoje misli, govor, razgovor s drugima…

Naš ‘najpametniji organ’ ništa ne briše, sve akumulira i znanstveno je dokazano da trideset minuta provedenih u kukanju i samosažaljevanju ostavljaju neizbrisivo negativne posljedice na ljudski mozak.

Takve činjenice su zapisane i u knjizi ‘Zabranjeno kukanje’ (autor: Salvo Noè) koju preporučuje sam papa Franjo, prenijeli su nam baš zato Marijana i Emina.

Knjigu su pročitale. „Genijalna je”, uvjeravaju svoje pratitelje, a sada i HKM-ovce. U njoj možete saznati gdje, kada i kako su vršena takva istraživanja.

‘Katoličke influencerice’ upozoravaju na začarani krug (samo)sažaljevanja te kažu kako se izvući iz svega, a to je na tragu njihovog angažmana zbog čega su, uostalom, krenule sa svojim javnim objavama putem društvenih mreža i poticanjem na promjene po tkz. katoličkom ključu.

„U svemu tome je najvažnije pronaći ono u čemu si dobar, u čemu si dobra, jer kad to pronađeš, svoj talent, svoju vrijednost, tada to postaje ono nešto što upravo ti možeš dati ovome svijetu.”

No, da Hrvatska katolička mreža ne bi više citirala i parafrazirala što su sve rekle Emina Dabo Hunjak i Marijeta Martić najbolje će biti da ih sami u nastavku poslušate:

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja