Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svjetski-dan-mladih

Proslavljen Svjetski dan mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Svjetski dan mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji svečano je proslavljen na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 21. studenog sa središnjim svečanim slavljem u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu na kojem su sudjelovali dekanatski predstavnici mladih te mladi Karlovačkog i Dugoreško-mrežničkog dekanata.

Časopis Svjetskog dana mladih dostupan online

Vatikan je objavio kako je časopis Svjetski dan mladih, koji je posvećen Svjetskom danu mladih (WYD) održanom u gradu Panama u siječnju 2019., sada dostupan besplatno putem interneta.

Tri "čuda" pape Franje u Panami

Panama je glavni grad države Paname, a nalazi se u istoimenoj općini i pokrajini. U gradu koji je političko i upravno središte države Paname stanovnici su tijekom Svjetskog dana mladih prepoznali tri "čuda" na kojima zahvaljuju svetom ocu Franji.

Nevjerojatna hrabrost malog mučenika, zaštitnika Svjetskog dana mladih u Panami

Društvenim mrežama proširila se nevjerojatna priča četrnaestogodišnjaka iz Meksika, mladog sveca, jednog od zaštitnika Svjetskog dana mladih u Panami, zahvaljujući pateru Stjepanu Ivanu Horvatu, misionaru Krvi Kristove. Mladi je svetac ubijen 10. veljače 1928. godine vičući: “Živio Krist Kralj! Živjela Blažena Djevica od Guadalupe". Mučeničku žrtvu vjerskog progona nastaloga donošenjem novoga meksičkoga ustava 1917. godine priznao je 22. lipnja 2004. godine sveti Ivan Pavao II, a blaženim ga je proglasio 20. studenoga 2005. godine papa Benedikt XVI. Papa Franjo kanonizirao ga je 16. listopada 2016.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja