Budi dio naše mreže

Definicija, moć i važnost molitve bila je tema predavanja fra Nikole Jurišića iz Tomislavgrada, župnog vikara u Župi sv. Mihovila arkanđela.

/ dp

Splitska udruga mladih Hrvatsko Nadzemlje u srijedu, 17. svibnja, održala je susret “Budi volja Tvoja!” na temu kako moliti. Gost predavač bio je fra Nikola Jurišić. U svome je predavanju mladima približio definiciju, moć i važnost molitve. Naglasio je kako svatko od nas ima trenutke suše i pustinje, ali važno je svakodnevno održavati svoj odnos i razgovarati s Bogom. Nakon predavanja, odgovorio je na pitanja iz publike, a sve je zaključio prigodnom porukom mladima.

Fra Nikola Jurišić  istaknuo je da se molitva zna dogoditi na jako neobičnim mjestima i kroz neobične stvari. Dodao je da Bogu trebamo dopustiti da nam se objavi u ljudima, u svemu što vidimo i slušamo jer ćemo Ga tako bolje upoznati i susresti.

Isto kao što volimo popiti kavu s prijateljima, možemo popiti kavu s Bogom i razgovarati s Njim o svemu, isplakati se ako treba jer tako molitva postaje lakša i kvalitetnija

“Bog ne odgovara samo na određene stvari, već želi čuti svaku našu misao i brigu, zbog toga ne zaboravimo svakog dana, da isto kao što volimo popiti kavu s prijateljima, možemo popiti kavu s Bogom i razgovarati s Njim o svemu, isplakati se ako treba jer tako molitva postaje lakša i kvalitetnija”, kazao je fra Nikola Jurišić.

Na susretu su prikazana dva filma u produkciji Hrvatskoga nadzemlja, a glazbena sekcija Frame iz Tomislavgrada bila je zadužena za glazbenu animaciju susreta. Nakon susreta, mladi su ostali na kratkom druženju uz prigodni domjenak.

 

Foto: Hrvatsko Nadzemlje

 

Foto: Hrvatsko Nadzemlje

Foto: Hrvatsko Nadzemlje

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja