Budi dio naše mreže

Salezijanc don Tomislav Lukač ostavio je obećavajući budućnost nogometaša da bi svoj život posvetio prenošenju vjere djeci i mladima. Ovih dana napravio je profil na TikToku kako bi se još više približio mladima.

/ Ivana Markić

Don Tomislav Lukač rođen je 4. rujna 1993. godine u Kaštel Štafiliću. Tu je proveo svoje djetinjstvo kao i dane osnovne i srednje škole. Don Tomislav je zaređen za đakona 13. lipnja 2020. godine u bazilici Marije Pomoćnice u Valdocu koju je dao izgraditi don Bosco.  Svećeničko ređenje don Tomislav Lukač je imao 26. lipnja 2021. u crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

Radeći s mladima salezijanac don Tomislav Lukač došao je na ideju evangelizirati putem najpopularnije društvene mreže među njima TikTok.

Objavio je svoj prvi video u kojem svjedoči kako je otvorio profil na TikToku kako bi pokazao mladima da je biti katolik predobro i prezanimljivo. Također, podsjetio je kako se morao odreći se puno toga prije nego se odazvao Božjem pozivu, a posebno se morao odreći nogometa jer kako i sam kaže “Bog ga je pozvao na neke nove terene”. “Budući da sam trenirao nogomet i dobro mi je išlo, a i otac je bivši nogometaš, nakon trećeg srednje jedan klub iz druge hrvatske nogometne lige zvao je moga oca i pitao da pređem iz tadašnjeg kluba kod njih. Znate kako očevi vide svoje sinove, pogotovo prvog sina, kao neku buduću zvijezdu. Tako je bilo i s mojim ocem. Dosta teško je probavio tu stvar i nisu mu baš bile jasne te stvari. Umjesto da odem u drugu Hrvatsku nogometnu ligu, ja odlazim u svećenike nakon jedanaest godina treniranja. Ali Bogu hvala sad je zbog toga što jesam i zbog tog poziva kojeg mi je Bog dao, najsretniji čovjek. Bog sve okreće na dobro”, istaknuo je.

Don Tomislav Lukač već treću godinu većinu svojega vremena provodi radeći s krizmanicima i predkrizmanicima. I malo pomalo ruši predrasude da mladi nakon krizme odlaze iz Crkve što potvrđuje sve veća uključenost u rad župe prošlogodišnjih krizmanika.

Prekrasno je vidjeti sav taj trud i ljubav koju salezijanci imaju prema mladima i vjerujemo da će i na ovakav način još više im se približiti i pokazati kako je zaista prekrasno biti katolik.

“Dragi mi malo odrasliji, vjerujmo u mlade i vjerujmo da su mladi stvoreni za velike stvari te da mogu biti protagonisti. Budimo poput don Bosca koji je vjerovao u mlade i koji ih je poticao na te velike stvari. A dragi mladi, draga djeco, vi nemojte dopustiti da vam ovo društvo i možda stariji ljudi ukradu snove. Sanjajte jer stvoreni ste za velike stvari”, poručio je don Tomislav Lukač.

Pozivamo sve vas koji imate TikTok da zapratite don Tomislava Lukača i sami se uvjerite kako je dobro biti katolik.

@dontomolukac Pozdrav ekipa! 👋🏼 Ja sam don Tomislav i dobrodošli na moj TikTok profil! #fyp ♬ original sound – dontomislavlukac

Don Tomislav je u kratkom video pojasnio i važnost Velikog četvrtka.

@dontomolukac Veliki četvrtak: “Velik si ako služiš!” #fyp ♬ original sound – dontomislavlukac

A više o don Tomislavu Lukaču saznajte ovdje!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja