Budi dio naše mreže

Eva Vukina susrela se s fr. Ivanom Dominikom Iličićem te su uputili značajnu poruku

Javnost je s radom Eve Vukine posebno bila upoznata na ovogodišnjem koncertu "Progledaj srcem" kada je ova mlada umjetnica za vrijeme trajanja koncerta u svega nekoliko minuta nacrtala Mariju koja bdije nad Arenom Zagreb. Nedavno je posjetila Rijeku kako bi preuzela svoju diplomu s Akademije primijenjenih umjetnosti. Ondje se susrela s fr. Ivanom Dominikom Iličićem.

/ mp

Fr. Ivan Dominik oduševljen je bio što je Eva Vukina napokon došla po svoju diplomu.

“Bolje da je diploma skupljala prašinu nego moj talent”, duhovito je odgovorila Vukina poznata kao dio crtačke ekipe u projektu “Pod smokvom”.

“Želim joj da se talent razvija još i više te da slika na slavu Božju. Molimo i za studente Akademije primjenjenih umjetnosti i da ih je što više koji će se otvoriti Božjoj i slikati ono što je istinito, lijepo i dobro”, poručio je fr. Ivan Dominik Iličić.

Eva Vukina diplomirala je na Akademiji primjenjenih zmjetnosti u Rijeci prošle godine. Bila je spriječena doći na promociju pa je diplomu danas pokupila 🙂 Čestitamoooo joj i radujemo se s njom 🙂 Molimo Gospodina da nam pošalje još tkavih divnih mladih kreativnih osoba na studij na Sveučilište u Rijeci. Dok je Eva studirala u Rijeci, slikarski atelje na kampusu je često znao biti ukrašen predivnim i radosnim slikama svetaca 🙂 intervju s Evom Vukinom pogledajte i poslušajte ovdje – https://youtu.be/KcdnPZaykqI

Geplaatst door Studentski pastoral – Rijeka op Woensdag 17 juli 2019

Nedavno je i fr. Ivan Dominik Iličić objavio i video-intervju s Evom Vukinom u kojem otkriva zašto jako voli slikati svece.

“Sveci nam mogu biti uzor na našem putu do svetosti. Volim ih jer zrače. Poseban mi je Alojzije Stepinac i trenutno čitam njegovu knjigu ‘Propovijedi prema litanijama Sv. Josipa’. Pripremam se za slikanje pojedinog sveca razmatranjem Božje riječi, proučavanjem njihove biografije”, kaže ova mlada umjetnica. Za boje koje nanosi kaže da nijedna nije bezveze: “Svaka boja je na svom mjestu. Sveci su u šarenim bojama. Nema sveca koji nije bio radostan. Svi moji sveci su šareni i to je glavno obilježje-njihova radost.” Više pročitajte OVDJE.

Ključne riječi:
Eva Vukina

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja