Budi dio naše mreže

Kao i mnoga djeca, i on je poželio mountain bike. Toliko ga je želio da je odlučio iskoristiti svoje nevjerojatne vještine obrade drva kako bi izradio zdjele, prodao ih i skupio novac za sebe. Međutim, predomislio se i ostavio san i mountain bike po strani, odlučivši svojim talentom pomoći drugima.

/ ts

Gabriel Clark koristi talente koje mu je Bog dao da služi drugima. Kao i mnoga djeca, i on je poželio mountain bike. Toliko ga je želio da je odlučio iskoristiti svoje nevjerojatne vještine obrade drva kako bi izradio zdjele, prodao ih i skupio novac za sebe.

Njegov otac Richard odlučio mu je pomoći tako što je zamolio ljude na Twitteru da prate Instagram račun njegova sina, a Gabriel se na taj način brzo sa 6 popeo na 250.000 pratitelja. Međutim, dječak se predomislio i ostavio san i mountain bike po strani, odlučivši svojim talentom pomoći drugima, piše Aleteia.

Iako je dobio 20.000 narudžbi za svoje drvene zdjele, za izradu kojih otac smatra da bi mu trebalo 32 godine rada, Gabriel je odlučio isklesati jednu vrlo posebnu zdjelu – “Gabrijelovu zdjelu za Ukrajinu”.

Gabriel Clark / Foto: Instagram @clarkie_woodwork

Dječak je u zdjelu urezao dva posebna prstena, žuti i plavi, u bojama ukrajinske zastave, a zatim odabrao jednu osobu u tomboli od 14.000 pregleda na svojoj stranici za prikupljanje sredstava Just Giving.

Sretna dobitnica, Renuka Chapman, podijelila je svije dojmove na stranici Save the Children:

“Kada me Gabriel nazvao da mi kaže kako sam osvojila zdjelu, ostala sam bez riječi. Nikad prije nisam ništa osvojila! Ova zdjela će biti jedna od najdragocjenijih stvari koje posjedujem. Ona predstavlja nadu, suosjećanje i dobrotu… bit će na posebnom mjestu u mom domu.”

Gabriel je bio oduševljen odgovorom na njegovu akciju prikupljanja sredstava, rekavši:

“Zaista sam impresioniran snagom podrške koju smo dobili ja i moja zdjela. Prvotno sam se nadao prikupiti 5.000 dolara! Nadam se da ovaj novac može pomoći da Save the Children pruži snažniju podršku djeci pogođenoj sukobom, nedostatkom hrane, vode i sigurnog mjesta za spavanje.”

U fascinantnom intervjuu koji u nastavku članka možete poslušati na engleskom jeziku, Gabriel govori nešto više o cijelom iskustvu te o tome kako mu stolarija pomaže da ostane smiren, pokazujući iste vrline kao najpoznatiji stolar u povijesti. Ovaj dječak doista zrači poniznošću i dobrotvornom radošću.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gabriel River Clark (@clarkie_woodwork)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja