Budi dio naše mreže

Duhovni kutak predstavlja novu knjigu i nosač zvuka

O novostima iz katoličke evangelizacijske skupine Duhovni kutak razgovarali smo s njegovim voditeljem Stjepanom Arnušom. Novu knjigu i CD predstavit će 3. srpnja u 20 sati na Svetom Duhu.

/ hjb

Posebno smo radosni što smo nedavno objavili “Autobiografiju” Marcela Vana, sluge Božjega koji dolazi iz Vijetnama. Najveći razlog zbog kojeg smo se na to odlučili jest to što je Marcel Van uistinu nešto posebno i drugačije od bilo čega što smo dosad imali priliku čitati na hrvatskom jeziku. Njegova posebnost je upravo u tome što je kao dječak imao dubokih molitvenih i mističnih iskustava, odnosno cijeloga života pratila ga je milost nutarnjeg govora. On je mogao razgovarati s Malom Terezijom od Djeteta Isusa, s Gospom i sa samim Isusom, i to od svoje desete godine sve do smrti u tridesetoj godini.

Bog je itekako zainteresiran za naš život

Novost, i ono što smatramo najvećim blagom koja se može “izvući” iz Marcela Vana, jest upravo to da u njegovom primjeru vidimo da je Bog izrazito zainteresiran za nas, za naš svakodnevni život te da s Bogom možemo razgovarati na najobičniji način, baš kao što razgovaramo sa svojim prijateljima i ukućanima.

Najveći blagoslov ove knjige jest to što nam otkriva koliko Bog čezne za našom neposrednošću, za onim što imamo i nosimo u svom srcu. To je, možemo reći, i glavni razlog objavljivanja knjige.

Kao što je Mala Terezija od djeteta Isusa Marcelu rekla; “Bog uživa slušajući tvoje svakodnevne priče i događaje, a tužan je kad te nema da mu ih ispričaš.” Zato Marcel Van kaže: “Kad vidim planinu, govorim Bogu o planini, kad sam gladan, da sam gladan, kad sam sretan, govorim Mu koliko sam sretan.”

Autobiografija Marcela Vana / www.duhovnikutak.com

Novi nosač zvuka

Za koji dan izaći će naš četvrti nosač zvuka “Slavim rane i Krv Jaganjca Božjeg”. Novost ovog albuma, u odnosu na prethodni, jest to što je snimljen uživo. Pjesme nisu snimane u studiju nego u vrijeme i ozračju molitvenog susreta, tako da imaju malo drugačiju notu. Puno snažnije je stvoren ambijent molitve. Što se tiče nas i našeg iskustva, shvatili smo da je pjesma nevjerojatno pogodan materijal za evangelizaciju, zbog toga što kroz pjesmu čovjek vrlo lako otvori svoje srce.

Logo Duhovni kutak / Facebook

Duh Božji tada puno lakše može ući u prostore koje treba iscijeliti, ozdraviti, promijeniti i dotaknuti. Nama pjesma nikad nije samo pjesma, nego uvijek tematski zamišljena kao vrsta molitve. A molitva nije ništa drugo nego način da Bog dopre do našeg srca i obrnuto, da mi dođemo do Njegovoga Srca.

Naše iskustvo evangelizacije pjesmom je vrlo dobro. Primili smo puno povratnih informacija od ljudi koji kroz naše pjesme i na našem susretima i klanjanjima dožive otvaranje svoga srca prema Bogu i obrnuto, primaju izljev milosrđa i Božjeg srca na svoj život.

Pozivamo sve čitatelje na predstavljanje knjige i promociju CD-a 3. srpnja u 20 sati u crkvu sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Promocija je zamišljena kao klanjanje, dakle ne kao koncert, nego kao molitva pred Presvetim, gdje će svatko imati priliku iskusiti kako Gospodin se služi našim pjesmama, a ujedno će biti predstavljena i već spomenuta knjiga Marcela Vana. Pozivamo vas da dođete i date priliku Gospodinu da učini nešto lijepo u vašem životu.

Ključne riječi:
Duhovni kutak Marcel Van

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja