Budi dio naše mreže

Teologija tijela nastala je u srcu sveca koji je zaštitnik mladih, pape Ivana Pavla II. a danas se čini potrebnija nego ikada. Don David je u kratkim crtama zaintrigirao brojne mlade da nastave tragati za istinom, ali i proučavati nauke Crkve kojima bi ispunili svoje poslanje i stekli puninu života.

/ lm

U župi Presvetog Srca Isusova na Visokoj u Splitu u četvrtak, 30. ožujka, održana je korizmena duhovna obnova za mlade koju je predvodio zagrebački studentski kapelan don David Leskovar. Program je započeo misom čiji je cilj obnoviti srce svakog čovjeka i probuditi vjeru.

U homiliji se don David osvrnuo na Ivanovo evanđelje koje govori o Židovima koji su odbacivali Isusa Krista te ga vrijeđali. Nerijetko svaki čovjek preuzima ulogu Židova iz evanđelja i postaje slijep na Božje djelovanje i dobrotu u ljudima oko nas. Zatvaramo oči pred dobrom i bližnjeg promatramo kroz greške, pri tom zaboravljajući da je čovjekovo tijelo hram Duha Svetoga. Važnost poimanja čovjekova tijela kao hrama Duha Svetoga je put prema prihvaćanju, opraštanju i dobrom suživotu svih ljudi. Don David zaključio je svoju propovijed slikom Isusa Krista u životu svakog vjernika te zaintrigirao svakog prisutnog da se zapita štuje li zaista riječ Božju koja je put prema istini i vječnom životu.

Sam Krist ispoljava tu savršenu ljubav kojom je ljubio Crkvu dajući sebe samog za nju.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedio je nagovor o temi „Muško i žensko stvori ih. Uvod u teologiju tijela“. Don David se dinamičnim i zabavnim obraćanjem približio svakom mladom čovjeku koji želi spoznati istinski zakon Crkve, osobito u ovim izazovnim vremenima. Teologija tijela nastala je u srcu sveca koji je zaštitnik mladih, pape Ivana Pavla II. a danas se čini potrebnija nego ikada. Don David je u kratkim crtama zaintrigirao brojne mlade da nastave tragati za istinom, ali i proučavati nauke Crkve kojima bi ispunili svoje poslanje i stekli puninu života.

Tijelo, i jedino ono, sposobno je učiniti vidljivim ono što je nevidljivo: duhovno i božansko. Ono je stvoreno kako bi u vidljivu stvarnost svijeta prenijelo otajstvo skriveno od davnina u Bogu (Božju ljubav prema čovjeku), i tako postalo njegov znak.

Naposlijetku je uslijedilo, već tradicionalno, euharistijsko klanjanje koje je predvodio župnik i studentski kapelan, don Ivan Terze. U svom nagovoru osvrnuo se na važnost opraštanja, zacjeljivanja starih rana i traženja svjetlosti. Ponekad se čovjek nalazi u tami, problemima i konfliktima, ali potrebno je nadići teške životne situacije i uz snagu živoga Boga dopustiti da svjetlost uđe u život svakog vjernika i osvijetli put istine i ljubavi prema Gospodinu.

Duhovnu obnovu glazbeno je animirao VIS „Veritas Aeterna“, a cijeli program i aktualna tematika zainteresirali su brojne mlade u prepunoj crkvi.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja