Budi dio naše mreže

Ključna riječ: duhovna-obnova

Provedi nekoliko sati u tihoj molitvi u vlastitom domu

Tko kaže da ne možeš provesti nekoliko sati u tihoj molitvi u vlastitom domu? Čak i ako nisi s drugim ljudima, ovi materijali ti mogu pomoći da se "obnoviš" tijekom nekoliko sati gdje god da se nalaziš.

Duhovna obnova za slijepe i slabovidne održana u Ludbregu

Tridesetak slijepih i slabovidnih osoba i članova njihovih obitelji i prijatelja, sudjelovalo je na drugoj duhovnoj obnovi za osobe oštećena vida u Pastoralnom centru u Ludbregu od 27. do 29. srpnja. Duhovna obnova bila je u organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, a predvodio ju je povjerenik vlč. Leonardo Šardi.

Održana duhovna obnova "Pod Palmom" nakon više od godinu i pol dana!

"Mi, vjernici trebamo slušati i poštivati svoje biskupe i papu Franju kao vrhovnog poglavara Crkve. Bez takve postavke čovjek je sklon raznim vlastitim pogrešnim tumačenjima vjerskih istina i mogućim zabludama", poručio je duhovnik Molitvene zajednice "Srce Isusovo" p. Petar Nodilo na prvoj duhovnoj obnovi Zajednice nakon više od godinu i pol dana.

Korizmena duhovna obnova Katoličke udruge „Veronikin rubac“ u Osijeku

"Želimo li nasljedovati Krista, put nam je u križu koji nam daje Isus. Ispod križa molimo za milost utjehe, sjećajući se osme postaje križnog puta kada Isus tješi jeruzalemske žene. Upravo pred križem je najbolja utjeha, tu je škola mudrosti. A danas vidimo kako iz ureda bacaju križ, Sotoni smetaju križevi. Križ je najbolji odgojitelj u školi mudrosti. Crkva nas poziva da motrimo križ." Katolička udruga za pomoć starijim i nemoćnim osobama „Veronikin rubac“ održala je 20. ožujka u franjevačkoj crkvi Sv. Križa u Osijeku korizmenu duhovnu obnovu koju je vodio fra Anto Barišić, OFM.

Duhovna obnova članova HKDMST - ogranak Osijek

Članice Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara ogranak Osijek u subotu 13. ožujka 2021. sudjelovale su na duhovnoj obnovi u Aljmašu pod vodstvom duhovnika preč. Ivana Jurića. Na duhovnoj obnovi okupilo se 20 članica kako bi se, kako su istaknule, u vremenu korizme pripremili za uskrsna otajstva, zastale, izašle iz užurbanosti radnog tjedna i jedan se dan susrele u miru i tišini s Gospodnjom riječju.

Fra Ante Vučković: Božje milosrđe i proročki neposluh

"Mi se danas susrećemo s neobičnim fenomenom, a to je da ljudi koji su daleko od Boga nekad se puno lakše obrate, nego oni koji sebe smatraju bliskima Bogu. Puno lakše je iz nevjere postati vjernikom, iz nekoga tko nema nikakvog odnosa s Bogom promijeniti život, nego nekoga tko ima odnos s Boga, tko sebe smatra dobrim vjernikom - napraviti ga malo boljim", riječi su fra Ante Vučkovića s duhovne obnove u župi sv. Josipa u Dugom Ratu. Kakve veze prorok Jona ima danas sa svakim od nas i na koji način možemo u njemu očitati vlastiti život poslušajte u videu kojeg vam donosimo u nastavku teksta.

Fra 3 pozivaju na online duhovnu obnovu

Fra Serđo Ćavar na svom je Facebook profilu podijelio obavijest o duhovnoj obnovi koja će se u online obliku održati 23. siječnja u 16 sati. Duhovnu obnovu moći ćete pratiti preko Youtube kanala naziva Fra 3, a prenosit će se iz franjevačkog samostana Bezgrješnog začeća BDM. U nastavku donosimo poveznicu na kojoj je omogućen pristup Youtube kanalu putem kojega je moguće pratiti duhovnu obnovu.

DUHOS Još jedan Božić dolazi

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije na čelu s povjerenikom i studentskim kapelanom osječkog Sveučilišta, vlč. Marijom Žigmanom, Udruga Duhos te 25 svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije osmislili su prigodnu adventsku online duhovnu obnovu tijekom došašća, pod naslovom „Još jedan Božić dolazi.”

KURSILJO - mali tečaj kršćanstva slavi 45. rođendan

"Mnogi kažu da im je bilo zanimljivo. Pozivaju nas da dođemo opet kako bi ponovno osjetili to zajedništvo. Roditelji nas pitaju što smo učinili s njihovom djecom! Jer ta ista djeca su počela suđe prati, pospremati svoju sobu, pomagati u kućanskim poslovima, a roditelji lakše dopiru do njih u komunikaciji. Radost nam je konstatirati da su mladi otvoreni životu, temeljnim istinama koje traže i o kojima se raspituju. Radujem se što njihovi prijatelji također tako razmišljaju, jer toga nema nigdje - da oni osjete kako prijatelji razgovaraju o vjeri", rekao je voditelj Kursilja vlč. Andrija Vrane.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja