Budi dio naše mreže

Ključna riječ: duhovna-obnova

Duhovna obnova koju možeš napraviti kod kuće

S vremena na vrijeme duhovno je iznimno korisno napraviti malu kućnu duhovnu obnovu i propitati svoje odluke, želje i ciljeve stavljajući ih u Božju prisutnost. Savjetuje se i vođenje bilješki nakon biblijskog čitanja koje će nas podsjećati na Božje riječi za vlastiti život.

Duhovna obnova PRAVA LJUBAV ČEKA

U organizaciji programa Prava ljubav čeka i Dehonijske mladeži koja djeluje u župi Marije Majke Crkve Trnovčica, organiziramo veliku duhovnu obnovu za mladež, zaručnike i mlade bračne parove na teme (pred)bračne čistoće, teologije tijela, kršćanskog braka te muško-ženskih odnosa i hodanja.

Duhovna obnova „S Bogom i svakodnevica miriše na nebo!“

U župi Kraljice Svete Krunice u Vođincima održani su Dani molitve i zajedništva pod nazivom „S Bogom i svakodnevica miriše na nebo!“ od 31. listopada do 2. studenog. Duhovnu obnovu predvodile su sestre Službenice Milosrđa koje djeluju u župi (s. Tadijana Ilić, s. Alberta Maslač i s. Ksenija Franjo) u zajedništvu sa svojim sestrama koje djeluju u drugim krajevima Lijepe Naše (s. Branka Plenča, s. Nada Delač, novakinja Anamarija Celinić i postulantica Neli Salković).

Provedi nekoliko sati u tihoj molitvi u vlastitom domu

Tko kaže da ne možeš provesti nekoliko sati u tihoj molitvi u vlastitom domu? Čak i ako nisi s drugim ljudima, ovi materijali ti mogu pomoći da se "obnoviš" tijekom nekoliko sati gdje god da se nalaziš.

Duhovna obnova za slijepe i slabovidne održana u Ludbregu

Tridesetak slijepih i slabovidnih osoba i članova njihovih obitelji i prijatelja, sudjelovalo je na drugoj duhovnoj obnovi za osobe oštećena vida u Pastoralnom centru u Ludbregu od 27. do 29. srpnja. Duhovna obnova bila je u organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, a predvodio ju je povjerenik vlč. Leonardo Šardi.

Održana duhovna obnova "Pod Palmom" nakon više od godinu i pol dana!

"Mi, vjernici trebamo slušati i poštivati svoje biskupe i papu Franju kao vrhovnog poglavara Crkve. Bez takve postavke čovjek je sklon raznim vlastitim pogrešnim tumačenjima vjerskih istina i mogućim zabludama", poručio je duhovnik Molitvene zajednice "Srce Isusovo" p. Petar Nodilo na prvoj duhovnoj obnovi Zajednice nakon više od godinu i pol dana.

Korizmena duhovna obnova Katoličke udruge „Veronikin rubac“ u Osijeku

"Želimo li nasljedovati Krista, put nam je u križu koji nam daje Isus. Ispod križa molimo za milost utjehe, sjećajući se osme postaje križnog puta kada Isus tješi jeruzalemske žene. Upravo pred križem je najbolja utjeha, tu je škola mudrosti. A danas vidimo kako iz ureda bacaju križ, Sotoni smetaju križevi. Križ je najbolji odgojitelj u školi mudrosti. Crkva nas poziva da motrimo križ." Katolička udruga za pomoć starijim i nemoćnim osobama „Veronikin rubac“ održala je 20. ožujka u franjevačkoj crkvi Sv. Križa u Osijeku korizmenu duhovnu obnovu koju je vodio fra Anto Barišić, OFM.

Duhovna obnova članova HKDMST - ogranak Osijek

Članice Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara ogranak Osijek u subotu 13. ožujka 2021. sudjelovale su na duhovnoj obnovi u Aljmašu pod vodstvom duhovnika preč. Ivana Jurića. Na duhovnoj obnovi okupilo se 20 članica kako bi se, kako su istaknule, u vremenu korizme pripremili za uskrsna otajstva, zastale, izašle iz užurbanosti radnog tjedna i jedan se dan susrele u miru i tišini s Gospodnjom riječju.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja