Budi dio naše mreže

Splitski karmelićani na svojoj su Facebook stranici izdali upozorenje vjernicima koji u ljetne dane dolaze u crkvu kako bi im skrenuli pozornost na dolično odijevanje. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

/ im

Upozorenje za ljetne dane: molimo sve vjernike da se dolično odijevaju kad dolaze u crkvu. Kao kršćani moramo imati poštovanja prema svetom prostoru i svetim slavljima. Svjesni smo kako nam ovo ljetno vrijeme s vrućinom donosi laganije oblačenje pa i za crkvu. Sve više se vidi ljudi u kratkim hlačama, majicama i suknjama. Vruće je i mnogi sežu za što kraćom odjećom ne bi li im bilo lakše ići kroz dan.

Svjesni smo kako nam ovo ljetno vrijeme s vrućinom donosi laganije oblačenje pa i za crkvu.

Međutim, pravila odijevanja postoje kako zimi tako i ljeti. Znate i sami kako u mnoge javne ustanove ne smijete ući neprikladno odjeveni – japankama, kratkim hlačama i majicama tamo nije mjesto. Fakulteti, sudovi, radna mjesta, sve su to mjesta na kojima postoji dress code i svaka osoba će to poštivati, ali kada je u pitanju crkva i sveta misa tada se mnogi krenu buniti, napeti su i samo čekaju kada će moći nešto prigovoriti. Biste li prigovorili svome šefu ili zaštitaru na sudu? Ne! Zašto onda prigovarate kod pravila odijevanja u crkvenim prostorijama. Ako možemo mi svećenici služiti sv. misu u dva rukava više od vas, onda možete i vi izdržati malo vrućine na slavu Bogu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja