Budi dio naše mreže

Dođi i ti! Duhovna obnova za mlade u zagrebačkoj Dubravi, vodi je p. Marko Glogović

Nekoliko jednomjesečnih duhovnih obnova za mlade je već iza njih i mladi se u velikom broju na njih odazivaju, svjedoči fra Josip i naglašava da je broj mladih svaki mjesec sve veći. "Važno je što postoji kontinuitet, a ono što oduševljava jest činjenica da mladi uistinu žele rasti u vjeri", kaže naš sugovornik i dodaje: "Mladi s duhovnih obnova izlaze radosni, oslobođeni od težine svojih životnih situacija, s novom snagom za borbom sa svakodnevnim izazovima u njihovim životima."

/ Diana Tikvić

Duhovna obnova za mlade koju će voditi pater Marko Glogović, a pjesmom animirati grupa Emanuel, održat će se u četvrtak, 21. studenog s početkom u 19 sati u zagrebačkoj Dubravi, župi Sv. Mihaela, Kapucinska 47. Tema duhovne obnove je Božje milosrđe, a njome se nastavlja ciklus jednomjesečnih duhovnih obnova za mlade, u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu rekao je fra Josip Ćibarić.

Mladi s duhovnih obnova izlaze radosni, oslobođeni od težine svojih životnih situacija, s novom snagom za borbom sa svakodnevnim izazovima u njihovim životima

Fra Josip ističe da su zamolili p. Marka Glogovića da predvodi duhovnu obnovu jer on svjedoči Božje milosrđe u konkretnom životu i pastoralu: “Pater Marko iskazuje kršćansko milosrđe prema majkama koje se kaju za učinjeni abortus, ali tu je i za one majke koje su svi odbacili jer nisu pobacile.” Podsjeća da je pater Marko život posvetio apostolatu za nerođene te je pokretač Udruge za nerođene “Betlehem”.

Nekoliko jednomjesečnih duhovnih obnova za mlade je već iza njih i mladi se u velikom broju na njih odazivaju, svjedoči fra Josip i naglašava da je broj mladih svaki mjesec sve veći. “Važno je što postoji kontinuitet, a ono što oduševljava jest činjenica da mladi uistinu žele rasti u vjeri”, kaže naš sugovornik i dodaje: “Mladi s duhovnih obnova izlaze radosni, oslobođeni od težine svojih životnih situacija, s novom snagom za borbom sa svakodnevnim izazovima u njihovim životima.”

“Program duhovne obnove započinje svetom misom, zatim slijedi kateheza, klanjanje i druženje u crkvenom prostoru, a mladi za vrijeme duhovne obnove imaju priliku razgovarati sa svećenicima kroz duhovni razgovor i ispovijed”, kaže fra Josip Ćibarić. Inače, naš je sugovornik nedavno zaređen za đakona Zagrebačke nadbiskupije. Kako je posvjedočio za HKM, otkada se vratio iz Italije sa studija osjetio je da postoji velika potreba da se mladi duhovno obnavljaju.

“Spontano smo započeli s duhovnim obnovama na kojima bi svirale naše poznate kršćanske grupe. Tako da je to postalo već redovita praksa kod nas u župi”, naglasio je fra Josip.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja