Budi dio naše mreže

Budi domaćin mladima na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu

“Hrvatske obitelji uvijek su otvorena srca drugima pružale ono najbolje što imaju. I sam sam doživio blagodati gostoprimstva naših obitelji na susretima na kojima sam do sada bio. Vidio sam domaćine koji bi zbog mladih ispraznili jednu sobu i s djecom se stisnuli na dvije noći kako bi smjestili do tog trenutka nepoznate ljude u svoj dom", rekao je za HKM povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Valentić pozivajući obitelji da prihvate mlade u svoje domove.

/ bg

U Zagrebačkoj nadbiskupiji i gradu Zagrebu 9. i 10. svibnja ove godine održat će se jedanaesti Susret hrvatske katoličke mladeži.

Mladi župe Navještenja BDM Velika Gorica / Foto: Snježana Kirinić Grubić

Budući da će na Susret doći mladi iz cijele Hrvatske kao i inozemstva, Zagrebačka nadbiskupija poziva obitelji i sve koji to žele da se uključe u organizaciju Susreta kroz prihvat mladih u svoje domove.

U razgovoru za HKM, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Valentić  kazao je da tek otvaranjem vrata svojeg doma drugima, uviđamo da to nije problem već nešto što je lijepo, što nas izgrađuje i stvara nova prijateljstva.

“Neki su mi svjedočili, posebice nakon SHKM-a u Vukovaru, da su u dom primili osobu s kojom su kasnije sklopili brak i danas žive u nekom drugom gradu i drugom mjestu. To vam govorim kako biste imali na umu da na ove susrete dolaze mladi sa svih strana Hrvatske i izvan njenih granica, a svi se okupljaju oko Isusa Krista koji po njima donosi blagoslove u njihove živote, obitelji i društvo”, rekao je vlč. Valentić.

Zainteresirani mogu sve informacije o domaćinstvu dobiti u svojim župama, poslati upit na e-mail adresu shkm2020@zg-nadbiskupija.hr ili nazvati na broj telefona Ureda za pastoral mladih zagrebačke nadbiskupije 01/4894 866.

Prijave za domaćinstvo otvorene su do 31. siječnja 2020. godine.

Prijavnica se može preuzeti ovdje i ispunjena predati župniku do prije spomenutog roka. Više informacija o prijavama i volontiranju doznajte na mrežnoj stranici Pastorala mladih.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja