Budi dio naše mreže

Prvi hrvatski autorski mjuzikl o sv. Antunu Padovanskom Svetac svega svijeta u izvedbi Ansambla Kolbe svečano je izveden u nedjelju u Svetom Ivanu Zelini u Pučkom otvorenom učilištu u dvorani Kraluš. Bila je ovo prva izvedba izvan Zagreba i prvo gostovanje Ansambla s ovim mjuziklom te je na taj način započela turneja Sveca svega svijeta.

/ mp

Planirana su gostovanja u Vukovaru, Vinkovcima, Humcu, Mostaru, Karlovcu, Splitu, Varaždinu, Šibeniku, Visu, Cresu te u Stuttgartu i Reutlingenu u Hrvatskim katoličkim misijama.

Organizatori mjuzikla kako u ovome jedinstvenom projektu sudjeluju etablirana imena na području glazbene i dramske umjetnosti te da mjuzikl “Svetac svega svijeta” donosi glazbeno-scensko osvježenje duhovnog karaktera s ciljem širenja univerzalne poruke ljubavi namijenjene svima.

“Kada je riječ o svetom Antunu, popularnom ‘Svecu svega svijeta’, usudimo se reći kako je riječ o svevremenom svecu koji svojim životom i djelom i danas privlači mnoge generacije. Stoga ne začuđuje pojava jedinstvenog mjuzikla posvećenog upravo životu svetog Antuna. Iako nam se može činiti kako mnogo toga već znamo o njegovu životu, pisac libreta Nino Škrabe svojim specifičnim narativom gledatelje vodi u kontekst i duhovnu situaciju vremena u kojem odrasta mladi Fernando”, poručili su nam organizatori.

“Ovdje dobivamo odgovore na pitanja o tome tko je bio sv. Antun prije nego što je postao svetac i koji su sve izazovi stavljeni pred njega kao mladića koji je vrlo rano i otvoreno pokazao svoju adoraciju prema Stvoritelju”, nadodali su.

Svetac svega svijeta premijerno je izveden 29. lipnja 2018. godine u Zagrebu. Režiju potpisuje Robert Bošković, scenarij je napisao Nino Škrabe, a glazbu Branko Bardun.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja