Budi dio naše mreže

Nakladna kuća Verbum u četvrtak 28. listopada na konferenciji za medije predstavila je knjigu Nesavršeni, a sretni. Na konferenciji je sudjelovao dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i Lidija Piskač, mag. theol., izvršna urednica nakladne kuće Verbum.

/ dz

Nakladna kuća Verbum upravo je objavila svoje novo izdanje, knjigu uglednog bečkog psihijatra i psihoterapeuta Raphaela Bonnellia Nesavršeni, a sretni, koja objašnjava kako se na pravi način suočiti s vlastitom nesavršenošću i osloboditi se bremena perfekcionizma. Dr. Bonelli objašnjava da perfekcionizam predstavlja psihološku mješavinu životnih laži i strahova, krivih ambicija i svakojakih pretjerivanja te da je postao vrlo raširena bolest našega doba.

Autor u knjizi, na stručan, suosjećajan i humorističan način, pripovijeda više od 70 istinitih pripovijesti o ljudima koji teško podnose vlastite pogreške i slabosti, o onima koje stalno prati osjećaj krivnje da nisu dovoljno dobri, kao i onima koji su nezadovoljni vlastitim izgledom ili su razočarani sobom i drugima. Tu su i priče o onima koji se boje donošenja odluka i odgađaju preuzimanje obveza itd. Nižući tako slučajeve iz vlastite kliničke prakse dr. Bonelli pripovijeda o djevojci koja se boji braka, o problematičnim genitalijama, nesavladivome strahu od ispita, o „slonovskim bedrima“, „najužemu struku“ i „najvećim grudima“ i mnogim drugim životnim nezgodama pacijenata koji su se zapleli u opsesiju ljepotom, mršavljenjem, postignućima, uspjehom i zdravljem.

Na temelju tih dojmljivih životnih priča i sveobuhvatnih psiholoških znanstvenih uvida dr. Bonelli pokazuje kako prepoznati perfekcionizam i kako ga razlikovati od zdrave samokontrole i želje za uspjehom. Istodobno pokazuje i kako se osloboditi od te tako česte duševne nevolje te kako ostvariti zdrav i autentičan životni napredak.

Sretni su samo oni ljudi koji, u svoj svojoj nesavršenosti, nedostatnosti i osrednjosti, prihvaćaju same sebe, ističe dr. Bonelli nudeći ovom knjigom vrlo primjenjiv psihološki vodič do prihvaćanja vlastite nesavršenosti, a time i do sretnijega života.

Knjiga Nesavršeni, a sretni u prijevodu Ive Grubišić Ćurić objavljenja je u Verbumovoj biblioteci Momentum poznatoj po bestselerima 12 pravila za život, Izvan Reda i Granice, a dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr. Više o njoj možete saznati na linku ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja