Budi dio naše mreže

Knjiga "Don Kosto Selak – svećenik i skladatelj" autora maestra Josipa Degl’ Ivellia predstavljena je u Janjini na Pelješcu u petak.

/ mp

Maestrov dojam s predstavljanja objavljen na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“U petak, 23. 8. 2019. s početkom u 19:30 sati u prepunom Zadružnom domu u Janjini održano je svečano predstavljanje moje nove knjige DON KOSTO SELAK – SVEĆENIK I SKLADATELJ i to baš na njegov rođendan. Hvala svima koji su nazočili, a posebno načelniku općine Janjina g. Vlatko Mratović, dubrovačkom biskupu, msgr. Mate Uzinić te župniku don Matu Puljiću.

Hvala od srca mojim dragim predstavljačima: Mislavu Grgiću i maestru Silviju Foretiću te fra Bernardinu Škunci kao i Antoniji Prišlić na pozdravnom slovu u ime općine Janjina. Posebna gošća bila je pranećakinja don Koste gdja Ivanka Pintar iz Škofje Loke u Sloveniji.

Krasno iznenađenje je bio odličan nastup Župnog zbora crkve sv. Vlaha u Janjini (skladba don Koste Selaka O Janjino) uz glasovirsku pratnju Tvrtka Hreleca i dirigentsko vodstvo Sanje Hrelec. Tvrtko Hrelec je nadahnuto izveo i solo skladbu don koste Selaka Mariji Pomagaj na Brezjah. Prekrasna večer, kruna puno mjeseci rada i truda. hvala od srca svima i sretan 126. rođendan don Kosti Selaku! Slava mu i vječni spomen!”

Don Kosto Selak, slovenski je svećenik i skladatelj koji je čitav svoj svećenički životni put “ispjevao” u Dubrovačkoj biskupiji, prvo kao redovnik – franjevac, a onda kao dijecezanski svećenik s najduljim stažom od skoro 40 godina (1933. – 1960.) u župi sv. Vlaha u Janjini. Zahvaljujući knjizi maestra Josipa Degl’ Ivellia “Don Kosto Selak – svećenik i skladatelj” šira javnost ima priliku upoznati veličinu i ljepotu njegovog gotovo posve nepoznatog skladateljskog umijeća i opusa.

O knjizi više doznajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja