Budi dio naše mreže

Prva izložba slika "Priroda govori o Bogu" umirovljenog vojnog biskupa Jurja Jezerinca otvorena je u Krašiću u nedjelju, na blagdan Sv. Mihaela Arkanđela i Dan Hrvatske policije.

/ mp

Biskup Jezerinac ima prekrasan dar slikanja, kojega nije do umirovljenja puno mogao pokazivati, ali posljednje tri godine puno vremena provodi upravo slikajući, donosi mrežna stranica Općine Krašić.

Na izložbi naziva “Priroda govori o Bogu” u prepunoj općinskoj vijećnici sve prisutne su pozdravili župnik župe Krašić velečasni Ivan Vučak, potom načelnik Općine Krašić Petković Fajnik, sam autor izložbe biskup Jezerinac, a o samoj izložbi je govorio prof. Marijan Jakubin.

Prva izložba “Priroda govori o Bogu” umirovljenog vojnog biskupa Jurja Jezerinca / Foto: Općina Krašić

Između ostalih ovu izložbu humanitarnog karaktera svojim dolaskom podržali su vojni ordinarij u RH biskup Jure Bogdan, mons. Juraj Batelja, mons. Zlatko Koren, brojni redovnici i redovnice, gradonačelnica grada Ozlja, obitelj i prijatelji autora, te domaći mještani i gosti iz Zagreba, Jastrebarskoga, Karlovca i Ozlja.

Prva izložba “Priroda govori o Bogu” umirovljenog vojnog biskupa Jurja Jezerinca / Foto: Općina Krašić

Svojim pjesmama sve prisutne je razveselio KUD Josip Torbar.

Izložba će se moći razgledati u dvorani Općine Krašić tijekom tri tjedna. Prihod ostvaren od prodaje slika bit će namijenjen za uređenje kuće časnih sestara u Krašiću.

Mons. Jezerinac je povodom otvorenja izložbe gostovao u prvoj ovosezonskoj emisiji HKR-a “Kulturogram” u kojoj prvi put govori o novootkrivenom daru slikarstva, a koju možete poslušati u ponedjeljak u 18 sati u programu našeg radija.

Slika umirovljenog biskupa Jurja Jezerinca

Slika umirovljenog biskupa Jurja Jezerinca

Slika umirovljenog biskupa Jurja Jezerinca

Slika umirovljenog vojnog biskupa Jurja Jezerinca

Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja