Budi dio naše mreže

Skromnije nego inače, u petak 8. svibnja, svečanim misnim slavljem proslavljen je 122. rođendan blaženog Alojzija Stepinca u njegovoj rodnoj župi u Krašiću kao i dan Općine Krašić te Osnovne škole bl. Alojzija Stepinca.

/ hk/IKA

Naime, zbog pridržavanja epidemioloških mjera nije bilo moguće organizirati svečanu procesiju od Blaženikove rodne kuće u Brezariću do župne crkve u Krašiću. Svečana misa slavljena je na otvorenom prostoru ispred krašićke crkve Presvetoga Trojstva pokraj spomenika bl. Alojzija Stepinca kao što je to bilo i 1998., kada je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić otkrio i blagoslovio kip blaženoga Alojzija Stepinca, a tom je prigodom najavljen i dolazak pape Ivana Pavla II. u Hrvatsku te Stepinčeva beatifikacija u Mariji Bistrici.

Bl. Alojzije Stepinac  najsvjetliji je lik Crkve u Hrvata!

Koncelebrirano misno slavlje predvodio je umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac, koji je u propovijedi ukratko predstavio svetački život blaženoga Alojzija Stepinca, dajući ga za uzor vjernicima. Posebno je istaknuo majku Barbaru, od koje je Alojzije naslijedio jaku i živu vjeru, te kako je upravo zahvaljujući majci koja je tri puta tjedno postila na nakanu da postane svećenik, to i postao, kasnije kardinal, a danas je najsvjetliji lik Crkve u Hrvata.

Foto: Jaska Studio

Na kraju misnog slavlja župne animatorice u krašićkoj narodnoj nošnji uručile su zahvalnice župe Presvetog Trojstva u Krašiću svim njezinim dobročiniteljima.

Biskup je misu predvodio u koncelebraciji s domaćim župnikom Ivanom Vučakom, župnikom župe sv. Josipa sa zagrebačke Trešnjevke preč. Damirom Ocvirkom, lipničko-ozaljskim dekanom preč. Josipom Jakovčićem, svim svećenicima Jastrebarskoga dekanata, studentom vlč. Ivanom Bingulom, vojnim kapelanom Ilijom Mikulićem te domaćim sinovima krašićke župe vlč. Markom Torbarom i vlč. Darkom Pužinom.

Foto: Jaska Studio

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja