Budi dio naše mreže

Muzej anđela iz Varaždina raspisuje 11. natječaj za kratku priču, a radove će odabrati stručno prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od tri člana. Nagrade će autorima biti uručene u Muzeju anđela u Varaždinu, 2. listopada, na svečanosti u povodu Dana anđela čuvara, kad će autori i čitati priče.

/ md

Slikar, ilustrator i vlasnik Muzeja anđela u Varaždinu Željko Prstec najavio je 11. natječaj za kratku priču i uvjete natječaja koji će trajati do 1. srpnja ove godine. Nagrade se objavljuju i dodjeljuju na Dan anđela čuvara, 2. listopada. Tekst mora biti izvoran i neobjavljivan te ne smije biti duži od 5400 znakova. Može se napisati na standardnom hrvatskom jeziku ili na nekom od hrvatskih dijalekata.

“Želimo da ove priče imaju temu duhovnosti, važnosti intuicije, ljubavi i empatije, vrednovanja nematerijalnih vrijednosti i tomu slične teme. Do sada se na ovaj natječaj javilo više od 1200 pisaca u 10 godina i to ne samo iz Hrvatske nego i iz okolnih zemalja među kojima su Njemačka i Austrija. Veseli me što je o natječaju na svojem portalu pisao Glas Hrvatske Berlin te očekujem da će ove godine biti više radova iz Njemačke”, kazao je Prestec.

Autori uz priču moraju dostaviti osobne podatke (ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail, kratka biografija s godinom rođenja) odvojeno od priče i priložene kao posebni privitak/attachment e-mailu.

Odabrani radovi bit će objavljeni na web stranicama Muzeja anđela i poslije u tiskanom izdanju. Bit će dodijeljene tri ravnopravne nagrade u iznosu od po 1.000 kuna. Muzej anđela dodijelit će i posebnu, Marijinu nagradu (rad slikara Željka Prsteca). Nagrade će autorima biti uručene u Muzeju anđela u Varaždinu, 2. listopada, na svečanosti u povodu Dana anđela čuvara, kad će autori i čitati priče.

Piše se priča – 11. natječaj za kratku priču / Foto: Muzej anđela čuvara

Uvjeti natječaja

– tekst mora biti izvoran i neobjavljen
– tekst ne smije biti dulji od tri kartice (5400 znakova s razmacima)
– mogu sudjelovati svi, bez obzira pišu li hrvatskim standardnim jezikom ili dijalektom
–  autori se natječu s radom o temi koja govori o duhovnosti, važnosti intuicije, dobrote, ljubavi, empatije, vrednovanju nematerijalnih vrijednosti i sličnim temama

Priče moraju biti napisane na računalu i poslane u formatu .doc ili .docx (Ariel; veličina slova 12 točaka, prored 1,5). Drugačije poslani radovi neće biti u konkurenciji. Radove će odabrati stručno prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od tri člana. Rad potpisan šifrom treba poslati na e-adresu: angelusmuseum.kratkaprica@gmail.com. 

Rok za predaju rada je 1. srpnja 2022. Pokrovitelj jedanaestog Natječaja za kratku priču je Grad Varaždin.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja