Budi dio naše mreže

Ključna riječ: varazdin

VARAŽDIN Proslava sv. Lucije zaštitnice slijepih i slabovidnih osoba

Povodom blagdana svete Lucije, zaštitnice slijepih i slabovidnih osoba, u utorak 13. prosinca varaždinski biskup Bože Radoš predslavio je svetu misu u župnoj crkvi svetog Josipa u Varaždinu na kojoj su se okupili članovi Udruga slijepih i slabovidnih osoba s područja Međimurske i Varaždinske županije.

Početak rata u Varaždinu

Na današnji dan 1991. godine počele su prve akcije hrvatskih obrambenih snaga u cilju oslobođenja Varaždina od jugovojske. Hrvatskom vojnom pobjedom u varaždinskim danima rata, od 15. do 22. rujna, otvoren je put oslobađanju cijele domovine jer su hrvatske oružane snage znatno ojačale oružjem i oruđem iz varaždinskog oklopnog vojnog korpusa.

Sestre uršulinke u Varaždinu proslavile zlatni jubilej od osnutka Hrvatske provincije

Hrvatska provincija Uršulinki Rimske unije proslavila je 50. obljetnicu od svog osnutka koji se dogodio odvajanjem od Slovenske provincije 1972. godine. Euharistijsko slavlje u srijedu 23. lipnja predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš u uršulinskoj crkvi Rođenja Isusovoga u Varaždinu, javljaju iz Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Muzej anđela čuvara u Varaždinu raspisuje natječaj za kratku priču

Muzej anđela iz Varaždina raspisuje 11. natječaj za kratku priču, a radove će odabrati stručno prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od tri člana. Nagrade će autorima biti uručene u Muzeju anđela u Varaždinu, 2. listopada, na svečanosti u povodu Dana anđela čuvara, kad će autori i čitati priče.

70. obljetnica smrti Dobre Majke Klaudije Boellein

Uršulinski samostan Varaždin će u srijedu, 8. lipnja zahvaliti misom „Majci Milosti“ za 70. obljetnicu svete smrti Dobre Majke Klaudije Boellein, moleći za njezinu proslavu i za sve njezine žive i pokojne štovatelje.

FOTO Hod za život održan je u Varaždinu, Vinkovcima i Slavonskom Brodu

Već ove subote 7. svibnja Hod za život održan je u Varaždinu, Vinkovcima i Slavonskom Brodu, a potom će se u Zagrebu hodati u subotu 14. svibnja, u Splitu i Imotskom 21. svibnja, zatim u Zadru i Pločama 28. svibnja, u Sisku i Osijeku 11. lipnja, a u Rijeci 25. lipnja ove godine.

FOTO Misa zaziva Duha Svetoga u varaždinskoj katedrali

U varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u nedjelju 11. listopada uvečer slavljena je sveta misa zaziva Duha Svetoga „Veni Sancte Spiritus“ uz početak nove, 2020./21., školske i akademske godine.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja