Budi dio naše mreže

Etnografski muzej u Zagrebu predstavlja od 8. lipnja veliki projekt "Igračke - djetinjstvo zauvijek", otvorenjem istoimene izložbe, prve u nizu njih desetak koje će se održati u narednom periodu u Zagrebu.

/ kv

Projekt će obuhvatiti jedanaest izložbi, a središnja će na edukativan, djeci privlačan i prilagođen način približiti tradicijske, umjetničke i tvorničke dječje igračke nastale u Hrvatskoj od 19. stoljeća do danas, kao i uglednih hrvatskih umjetnika koji su radili za poznate strane naručitelje i muzeje, ističe se u najavi.

Foto: Etnografski muzej Zagreb

Projekt donosi i crtane filmove u produkciji Zagreb filma u sklopu kojega je i poznata Zagrebačka škola crtanog filma, popratne edukativne radionice te tematske izložbe drugih zagrebačkih muzeja.

Do 22. svibnja projekt će obuhvatiti još Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatski povijesni muzej, Hrvatski školski muzej, Arheološki muzej u Zagrebu, Tehnički muzej “Nikola Tesla”, Hrvatski športski muzej, Muzej suvremene umjetnosti.

Sudjeluju i Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske te zagrebačke obrtnice i dizajnerice dječjih igračaka Jasmina Kosanović i Lea Vavra.

Foto: Kištra by Vavra/ Dizajnerica igračaka Lea Vavra

Autori gostujućih izložbi bit će kustosi tih muzeja i autorice igračaka, a svoje će izloške po vlastitom odabiru i koncepciji postaviti u reprezentativnoj maloj dvorani Etnografskog muzeja na prvome katu.

Autorica projekta i izložbe je Iris Biškupić Bašić, dok likovno rješenje postava svih izložbi potpisuje Nikolina Jelavić Mitrović

Projekt su omogućili Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja