Budi dio naše mreže

Drvene igračke generacijama su omiljene i izbor roditelja koji žele da se njihovi mališani igraju s kvalitetnim igračkama od prirodnih materijala. One potiču razvoj dječje fine motorike, logičkog zaključivanja, spretnosti i domišljatosti te odgaja dijete za ekološki osviještenu odraslu osobu.

/ Sonja Kuzmić
Općenito, igračke kod djeteta potiču razvoj kreativnosti, mašte i motoričkih sposobnosti. Kod izbora važno je da igračka izvuče ono najbolje iz djeteta. Odaberete li drvenu igračku nećete pogriješiti, dapače. Osim što potiču dječju maštu i dopuštaju joj da se razigra, drvene igračke su sigurne i kvalitetne za dječju igru.

/ Foto: Pixabay /

Iako drvene igračke same ne govore, ne kreću se, ne izvode automatizirane pokrete, one su itekako izvrstan odabir za dijete jer ih ono samo mora ručno pokretati, upotrijebiti maštu kako bi mu bile aktivne sudionice u igri. Igranje s drvenom igračkom jedinstveno je jer nudi neograničeni broj mogućnosti ovisan o djetetovoj mašti što rezultira dugim zadržavanjem njegove pozornosti, ali i kvalitetnim predahom za roditelje.
Drvene igračke prenose se iz generacije u generaciju i često su najdugotrajnije igračake kojih se rado i s nostalgijom sjećamo u odrasloj dobi.

 S obzirom da su drvene igračke izrađene od prirodnog materijala ne ugrožavaju zdravlje djeteta. Najveća prednost drvenih igračaka jest njihova izdržljivost, kada i dođe vrijeme za njihovo ´umirovljenje´ lako se recikliraju pa osim što neizravno brinemo za okoliš, dijete odgajamo da bude ekološki osviještena odrasla osoba.

Drvene igračke ponekad jesu nešto skuplje od plastičnih, no na dulje vrijeme vrijednije su jer ako se i oštete ili potrgaju, u većini slučajeva mogu se popraviti, ne izlaze iz mode i svevremenske su.
Drveni vlakovi, abecedni blokovi i slagalice… klasične su igračke koje imaju edukativnu i zabavnu ulogu. Uz drvene kocke svako je dijete pravi mali graditelj, drvene slagalice razvijaju djetetovu sposobnost rješavanja jednostavnih problema, dok ga drvene puzzle uče ustrajnoj strpljivosti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja