Budi dio naše mreže

Usprkos najtežim godinama u izdavaštvu slikovnice Kašmir prometa među najljepšima su na prestižnim natjecanjima vezanim uz dječju knjigu.

/ kv

“Iako zadnje dvije, a eto već i treću godinu međunarodni sajmovi, na kojima se najbolje ostvaruje prodaja prava i na kojima je izlaganje zadnjih petnaestak godina bilo obvezno, TIBE – Taipei International Book Exhibition, BIBF – Beijing International Book Fair, FBF – Frankfurt Book Fair, BCBF – Bologna Children’s Book Fair, nisu više nešto što se uobičajeno planira – rezultati prijašnjih odlazaka i ostvarenih kontakata bude nadu da će posljednje najteže dvije-tri godine u izdavaštvu ipak jednom proći i da će knjige nastaviti živjeti i dalje i ujedinjavati, a ne razdvajati ljude”, rekla je u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu Andrea Petrlik Huseinović.

Foto: Kašmir promet

U proteklih sedam dana izdavačka kuća Kašmir promet dobila je čak dvije lijepe vijesti.

“Nakladnik LEETRA iz Meksika, koji je objavio naše slikovnice LJUBAV (Andrea Petrlik Huseinović), POLJSKI I GRADSKI MIŠ (Kašmir Huseinović, Andrea Petrlik Huseinović – koji je ujedno uvršten i u lektiru u Meksiku i Čileu), PLAVO NEBO (Andrea Petrlik Huseinović) i KUĆA LUTAKA (Andrea Petrlik Huseinović) – nominiran je za BOP – BOLOGNA PRIZE BEST CHILDREN’S PUBLISHERS OF THE YEAR. Slikovnica ČAROBNA MIA/MAGIC MILLIE (Hilary Hawkes, Andrea Petrlik Huseinović) koja je osim u Hrvatskoj objavljena i u Velikoj Britaniji (i prevedena i na velški) ušla je u finaliste The Wishing Shelf Book Awards 2021 – u kategoriji za djecu od 6 – 8 godina. Odabrala ju je vodeća britanska web stranica za preporuku najboljih knjiga LoveReading.

Osim lijepih vijesti iz Europe dolaze i lijepe vijesti iz daleke Kine. Slikovnica BAO, O MENI (Kašmir Huseinović, Andrea Petrlik Huseinović) osim u Hrvatskoj objavljena je i u dalekoj Kini.”, rekla je Petrlik Huseinović.

Ukupan broj prodanih hrvatskih naslova Kašmir prometa je 53, u 29 zemalja na 23 jezika: njemački, francuski, indonežanski, talijanski, slovenski, češki, mađarski, engleski, turski, švedski, ruski, ukrajinski, japanski, korejski, kineski, arapski, perzijski, španjolski, makedonski, portugalski, perzijski, rumunjski i slovački jezik, što uključuje i digitalni oblik knjige.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja