Budi dio naše mreže

Knjiga “Mali noćni razgovori ljevice i desnice” Tihomira Dujmovića bit će predstavljena u ponedjeljak u 20 sati u Dvorani Vijenac na zagrebačkom Kaptolu, a o kojoj će govoriti dr. Andrija Hebrang i dr. Zlatko Hasanbegović. Kako je rekao Dujmović u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu, riječ je o knjizi u kojoj dvojica sugovornika žestoko, iskreno i strasno polemiziraju o hrvatskoj povijesti od desetog travnja 1941. do dočeka Vatrenih.

/ mp

“Moja nova knjiga je zapravo zbir svih onih brojnih malih noćnih razgovora koji su se po Hrvatskoj vodili 50-ak godina. Knjiga je pisana kao razgovor dvojice umirovljenika koji se upoznaju pred liftom u jednom novozagrebačkom neboderu te se odmah političke sukobe. Budući da obojica imaju 80-ak godina jedan predloži drugome da obave razgovore koje Hrvati nikad nisu obavili. Oni se stoga sastaju i kreću u razgovore. Prva je tema 10. travnja 1941. te se ne mogu dogovoriti koja je nulta godina 1945. ili 1941. za raspravu. Kreću od 1941., jer kako je ‘lijevi’ sugovornik rekao, ne bi bilo onakve 45. da nije bilo onakve 41. Knjiga završava optimistično s dočekom Vatrenih”, istaknuo je naš sugovornik.

Prema Dujmovićevim riječima, na promociji će se moći vidjeti ulomke s generalne probe i u interpretaciji glumca Tomislava Martića te čuti jednu od žestokih polemika iz same predstave čije je izvođenje planirano za jesen.

Javne pretpremijerne izvedbe predstave bit će 25. i 31. svibnja te 1. lipnja u Centru za kulturu Trešnjevka, Stari park Trešnjevka, u Zagrebu. Za ta tri termina ulaznice će se moći kupiti i na promociji knjige.

Predstavu izvode: Vinko Kraljević, Tomislav Martić, Lucija Dujmović i Petra Tunjić. Dramaturg je Mira Muhoberac, a redatelj Želimir Mesarić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja