Budi dio naše mreže

Dvoje kandidata za mjesto zagrebačkoga gradonačelnika nezavisna kandidatkinja dr. Vesna Škare Ožbolt i MOST-ov kandidat Zvonimir Troskot te analitičar Tihomir Dujmović gostovali su u četvrtak, 25. ožujka, u HKR-ovoj emisiji "Argumenti" na temu lokalnih izbora. Urednik i voditelj je Ivan Tašev.

/ mp

Vesna Škare Ožbolt

Poticaj na izlazak na lokalne izbore u Zagrebu Vesna Škare Ožbolt dobila je nakon potresa u Zagrebu 22. ožujka 2020.

“Na to sam se odlučila kad sam primijetila da se gradska uprava se nije snašla u teškoj situaciji koja je zadesila naš grad. Uvidjela sam neorganiziranost te nije bilo konkretnih mjera. Potom su se na ljeto dogodile poplave te je gradska uprava identično reagirala. To me motiviralo da potkraj kolovoza grad oblijepim plakatima. Stavila sam ukupno deset plakat s natpisom ‘Dolazi gradonačelnica’ i izazvala sam mnoge reakcije”, nadodala je.

Škare Ožbolt smatra kako Zagreb ima veliki udio u nacionalnoj politici kao što je to, kako je rekla, bilo vidljivo zadnjih 20 godina.

“Smatram kako se Zagrepčani ne bi trebali određivati ideološki. Komunalna infrastruktura ne priznaje ni lijevo niti desno. Treba se više gledati sposobnost kandidata za obnašanja dužnost gradonačelnika Zagreba. Možda će se u drugom krugu gledati jesu li kandidati lijevog ili desnog spektra. To jednostavno tako u Hrvatskoj. Mislim da je važno možeš li riješiti problem ili ne.”

Zvonimir Troskot

Zvonimir Troskot osvrnuo se na pitanje što će privući glasače u Zagrebu: pitanja komunalne ili ideološke naravi.

“Vjerujem kako ovi izbori nisu ideološko obojeni. Grad Zagreb je preozbiljan grad da bi bio ideološki podijeljen. Nije vrijeme za takve stavove. Grad Zagreb je lokomotiva Hrvatske. Ne govorim to u političkom smislu već u geostrateškom. Grad je to izuzetne važnosti za cijelu Hrvatsku.”

Trokot vjeruje da je važno odgovoriti na pitanje možeš li rješavati probleme ili ne.

“Radio sam u reviziji u kompanijama gdje smo proučavali brojke koje su veće od proračuna Grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga. Smatram da je važno za vođenje Grada znaš li voditi financije. Na tom polju imam najveću ekspertizu, prepoznatljiv sam prema igranju u Dinamu i reprezentaciji Hrvatske. Mislim da će me građani prepoznati.”

Tihomir Dujmović / Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Tihomir Dujmović je istaknuo kako prati karijere Troskota i Škare Ožbolt, ali se ne slaže s kandidatima što se tiče tvrdnje da izbori u Zagrebu moraju biti komunalne prirode, a ne ideološke.

“Bojim se da izbori u Zagrebu ne mogu biti samo komunalne naravi već izuzetno ideološke. Ankete već sad donose koji su favoriti, ali smatram kako ankete redovito ne pogađaju rezultate.”

Škare Ožbolt naglasila je kako će uskoro objaviti imena zamjenika gradonačelnice, zastupnika i članova mjesnih odbora.

“Moja prednost je što iza mene ne stoji stranka. Okupljam kvalitetne i stručne ljude. Osjećam se jako dobro jer nemam političkih utega. Imam tim kvalitetnih ljudi koji žele promijeniti Zagreb.”

Troskot će također objaviti imena koja čine njegov tim.

“Mi u svom programu nudimo konkretna rješenja. Ono što definitivno privlače glasače k nama je to što ću se posebice baviti financijama Grada Zagreba. U fokusu će nam biti revizija, imat ćemo ured za sprečavanje pranja novca i snažne kontrole nad ugovaranja poslova Grada Zagreba.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja