Budi dio naše mreže

Hrvatska glazbena Unija (HGU) dodijelila je u ponedjeljak, 19. prosinca Hrvatskome katoličkom radiju posebno priznanje "povodom 25 obljetnice rada i doprinosa glazbenoj sceni". Uime HGU-a priznanje je ravnatelju HKM-a vlč. Krunoslavu Novaku uručio Zvonimir Bučević - Buč, tajnik HGU-a podružnice Zagreb.

/ Tamara Gubić

“Zadovoljstvo mi je uručiti ovo godišnju nagradu Hrvatske glazbene unije. To je za izniman doprinos unapređenju i promociji hrvatske glazbe. Dakle, za 25 godina kontinuiranog djelovanja Hrvatskog katoličkog radija, ovo je jedan simboličan način i čin kojim se zahvaljujemo za sve te godine prilikom promicanja hrvatske glazbe, hrvatskih glazbenih autora i hrvatskih glazbenih izvođača”, naglasio je Zvonimir Bučević Buč.

Nagrada HKR-u povodom 25 obljetnice rada i doprinosa glazbenoj sceni

“To je nagrada koju tradicionalno dodjeljujemo svake godine institucijama ili pojedincima. Dakle, koji možda nisu glazbenici, grupe i solisti, već su ljudi koji promoviraju te glazbenike i glazbene umjetnike. To je zasigurno Hrvatski katolički radio koji je konsenzusom, svih članova predsjedništva Hrvatske glazbene unije, dobio ovu nagradu. Svih ovih godina radijske kuće i nisu baš bile česti dobitnici ovog priznanja, tako da su osim Hrvatskoga katoličkog radija, dosadašnji dobitnici iz radijskih sfera bili Hrvatski Radio – Radio Rijeka, Hrvatski radio – Radio Split i Zlatko Turkalj Turki kao radijski voditelj. Dosta drugih radio postaja “bježi glavom bez obzira” od hrvatske glazbe, odnosno drže se onog zakonskog minimuma od 40 posto. Tako da ova nagrada ima dodatnu težinu”, rekao je.

Zvonimir Bučević – Buč, tajnik HGU-a podružnice Zagreb i doc. dr. sc. Krunoslav Novak

“Drago nam je što je upravo naš HKR dobio ovu nagradu i od srca mogu reći veliko hvala Hrvatskoj glazbenoj uniji za dodijeljeno priznanje”, rekao je tom prilikom doc. dr. sc. Krunoslav Novak i istaknuo: “Hvala svima onima koji su doprinijeli tome da budemo prepoznati kao oni koji su kroz 25 godina zaslužili priznanje puštajući glazbu, pjevajući vlastite autorske pjesme i prepoznajući pravi trenutak pustiti pjesmu koja je u tom trenutku potrebna”.

Isto priznanje HKR-u uručila je i Hrvatska diskografska unija (HDU). Priznanje je dodijeljeno na proslavi 25. obljetnice, a uručio je nagradu Branko Komljenović dopredsjednik HDU-a.

Podsjetimo, Nezavisni sindikat glazbenih djelatnika Hrvatske – Hrvatska glazbena unija – razvila se iz “Croatian Music Aida” – neprofitne humanitarne organizacije koja je za vrijeme Domovinskog rata prikupljala materijalnu pomoć za prognanike, obranu i obnovu Republike Hrvatske.

Hrvatska glazbena unija utemeljena je u rujnu 1992. s osnovnom namjerom da organizira i zaštiti hrvatske glazbenike i njihova prava na način uobičajen u zapadnom svijetu, po uzoru na, primjerice, britanski Musicians Union Velike Britanije – regulirajući temeljna materijalna i statusna pitanja svih sudionika glazbene industrije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja