Budi dio naše mreže

U prepunoj Dvorani svetog Franje na Svetom Duhu održana je u petak 42. izvedba mjuzikla "Svetac svega svijeta" u izvedbi Ansambla Kolbe. Mjuzikl koji plijeni pozornost već godinu i pol dana od premijere do danas posjetio je brojna kazališta u zemlji i inozemstvu.

/ mp

Ovu izvedbu Ansambl Kolbe posvetio je svome članu Mateju Benčiću koji je dan prije doživio nezgodu na probi te je bio spriječen nastupati.

Posljednja zagrebačka izvedba je u nedjelju, 1. prosinca, u 20 sati u Dvorani sv Franje, a posljednja ove godine je u Novom Marofu, u subotu 14. prosinca.

Ovaj hit mjuzikl govori o životu sv. Antuna Padovanskog, tako da opisuje njegov život kroz njegova čuda koja se se događala u njegovom životu.

Ansambl Kolbe / Foto: Facebook

Sveti Antun se obraća svima bez iznimke, a tome svjedoči obraćanje dvanaestorice razbojnika u Padovi, susret s gospodarom Verone i mnogi drugi ‘‘otpadnici‘‘ društva koje se vrlo lako osuđuje i od kojih se još lakše odustaje, ali ne i sv. Antun. Upravo je ovo poruka njegova životnog djelovanja: ‘‘Svaki je čovjek dragocjen i jedinstven u očima Oca, koji nas neprestano zove.”

Svaki gledatelj doživjet će mjuzikl na svoj način, isto kako svatko uspostavlja vlastiti odnos povjerenja sa Svecem svega svijeta, no ono što je sigurno: gotovo dvosatna izvedba nikoga neće ostaviti ravnodušnim, pa bio on i vjernik s ruba ili pak zaljubljenik u mjuzikle.

“Svetac svega svijeta” je prvi hrvatski autorski mjuzikl o svetom Antunu koji je producirala Hrvatska Provincija svetog Jeronima franjevaca konventualaca. Autor libreta je Nino Škrabe, glazbe Branko Bardun, a redatelj je Robert Bošković. Premijerno je prikazan u Zagrebu 29. lipnja 2018. godine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja