Budi dio naše mreže

Mladi vjernici Hrvatske katoličke misije Würzburg primljeni su u godinu pripreme za davanje prvih framaških obećanja, nakon pola godine zajedničkog tjednog druženja.

/ md

Na kraju nedjeljne svete mise na Petu korizmenu nedjelju 3. travnja u crkvi sv. Josipa u njemačkom gradu Würzburgu trinaest mladića i djevojaka pred župnikom fra Ivanom Penavom izreklo je svoju želju da u slijedećoj godini još više upoznaju život i primjer svetosti sv. Franje i sv. Klare kako bi mogli još bolje razabrati svoj način kako slijediti našega spasitelja Isusa Krista, izvijestila je HKM Würzburg.

Za vrijeme kratkoga liturgijskog obreda župnik fra Ivan ih je prozvao te su dolazeći pred oltar izgovorili svoj „Evo me!“. Nakon zajedničke izrečene molbe za primanjem u pripremnu godinu Frame po župnikovim rukama primili su oko vrata blagoslovljeni znak Tau i Statute Hrvatskog nacionalnog bratstva Frame.

Framaška primanja u Würzburgu / Foto: HKM Würzburg

Za ovaj događaj pripremali su se od rujna prošle godine od kada su na tjednim susretima u prostorijama Misije kroz molitvu i zabavu, ali i slijedeći kateheze Hrvatskog nacionalnog vijeća Frame iz Priručnika za formaciju propitivali svoju vjeru, te dublje upoznavali Evanđelje i pomalo ulazili u aktivnosti Franjevačke mladeži.

Framaška primanja u Würzburgu / Foto: HKM Würzburg

Svojim kreativnim radom održali su i doček sv. Nikole za djecu u Misiji, te pripremili adventske vijence koje su na početku došašća ponudili vjernicima. Mladi su do sada bili aktivni u Misiji kroz sudjelovanje u crkvenom zboru i ministriranje.

Čestitamo mladima na njihovom koraku kojim su pokazali želju za osnivanjem Frame u HKM Würzburg. Želimo im ustrajnost u ovoj odluci i obećajemo im podršku u molitvi.

Framaška primanja u Würzburgu / Foto: HKM Würzburg

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja