Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveti-franjo-asiski

Tragovi sv. Franje u životima mladih

Povodom blagdana sv. Franje donosimo iskustvo jedne framašice, sada članice Franjevačkoga svjetovnog reda, kao poticaj svim vjernicima da svoju vjeru živimo u franjevačkom duhu, šireći mir i dobro!

Prva framaška primanja u HKM-u Würzburg

Mladi vjernici Hrvatske katoličke misije Würzburg primljeni su u godinu pripreme za davanje prvih framaških obećanja, nakon pola godine zajedničkog tjednog druženja.

Dvije molitve sv. Franje Asiškog za prihvaćanje Božje volje

"Današnjem svijetu, nama kršćanima, primjer molitelja sv. Franje ima biti poticaj da i mi poput njega u svemu prihvaćamo Božju volju. Sveti Franjo Asiški, u bolesti i trpljenju, u nesreći i žalosti, ne moli da ga to mimoiđe, već moli da sve prihvati kao Božju volju", piše fra Mate Bašić za Hrvatsku katoličku mrežu.

FRA MATE BAŠIĆ Sveti Franjo kao vademekum i lijek obnove redovništva, obitelji, Crkve i društva

Crkva danas slavi sv. Franju Asiškog, utemeljitelja reda Male braće. Samostanski i župni vikar u Samostanu i Župi Presvetog Trojstva u Karlovcu fra Mate Bašić, za Hrvatsku katoličku mrežu između ostaloga, piše: "Kao jedan od uzroka krize današnjeg redovništva i samostanskih zajednica vidi se u tome što među nama redovnicima na prvom mjestu nije potreba bratstva, samostanske zajednice, već potreba ljudi, vjernika. To se može slikovito usporediti s brakom i obitelji." Pročitajte promišljanje fra Mate o krizi redovništva, obitelji, Crkve i društva.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja