Budi dio naše mreže

Protekli vikend Hrvati u Augsburgu proveli su svoje vrijeme pred Presvetim i u slavljeničkom duhu zajedno s vlč. Ivicom Tollom i Amorosama.

/ im

U crkvi sv. Sebastiana u Augsburgu proteklog vikenda vlč. Ivica Tolla i Amorose održali su duhovnu obnovu pod nazivom “Ti si ljubljeno dijete Božje”. U dva dana koliko je trajala duhovna obnova, broj vjernika je rastao iz dana u dan, a tako i duh zajedništva i slavljenja. Podsjetimo, Amorose u sklopu svoje turneje “Gdje god zoveš” do Božića imaju još nekoliko europskih duhovnih obnova, slavljeničkih koncerata i gostovanja.

“Sve te duhovne obnove, gostovanja i koncerte prikazujemo Duhu Svetomu koji nas vodi kroz cijelu ovu avanturu koju zovemo ‘Hod u vjeri s Kristom’. Uvijek ćemo svjedočiti koji smo blagoslov primile kad smo rekle ‘da’ na Njegov poziv. Pokušavamo zaista da svako gostovanje bude nadahnuto Duhom Svetim, Njegovom Svetom Voljom i tek onda onom ljudskom komponentom. Mi možemo biti samo taj kanal putem kojeg Bog djeluje onako kako je On to zamislio.” posvjedočila je voditeljica slavljenja Iva Smojver odmah nakon povratka u Lijepu Našu.

Vlč. Ivica Tolla, dugogodišnji suradnik Laudato televizije, u svojstvu duhovnika navedenog benda imao je nagovor na temu iz Lukinog evanđelja (Lk 15, 11-32) o odbjeglom sinu.

“Kroz evangelizaciju srca i Unbound molitvu htio sam doprijeti do ljudskog srca da shvati da je svatko ljubljeno dijete Božje i da Bog nikada neće odustati od nas i da nas nikada neće napustiti.” kazao je vlč. Ivica Tolla.

Mi ni ne možemo u potpunosti biti svjesni koliku On to ljubav ima za nas.

“Mi znamo često ograničavati Boga i djelovanje Njegove Ljubavi. Mi ni ne možemo u potpunosti biti svjesni koliku On to ljubav ima za nas. Ne smijemo ga stavljati u ‘kalupe’ i svoje nekakve okvire. Kako bismo mogli primiti objeručke tu Ljubav moramo imati i otvoreno srce i biti spremni preoblikovati svoj život prema Njegovoj Svetoj Volji. To nikako nije lagano, ali kad stavimo Duha Svetoga u svaku našu odluku, preispitamo je li to u skladu s Njegovim planom, onda će i naše srce biti ispunjeno.” kazala je Martina Pustički.

Svjedoci smo velikog porasta slavljeničkih koncerata, duhovnih obnova i molitveno – evangelizacijskih susreta u Hrvatskoj. Plod je to sve veće potrebe pojedinaca da hodaju u vjeri i koriste sve duhovne sadržaje koje im hrvatski slavljenički bendovi, grupe, zborovi i solo pjevači pripremaju.

“Mi kroz naše slavljenje stavljamo u fokus Boga, dajemo Mu svaku hvalu i slavu i ne tražimo ništa zauzvrat već samo da se On proslavlja. U tom trenutku mi uključujemo cijelu zajednicu ljudi koji su tamo došli da slave skupa s nama. On je svake slave dostojan i Njemu pripada svaka hvala. To je ono što nas vodi i što naš bend će uvijek svjedočiti u našem djelovanju” zaključila je Mateja Bunčić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja