Budi dio naše mreže

U sklopu Duhovske osmine održat će se koncert Alana Hržice i sestara Halužan u Varaždinu

Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije organizira Duhovsku osminu koja je obilježena "Jerihonskim bdjenjem" - molitvom, postom, klanjanjem Presvetom, djelima milosrđa. Bdjenje je započelo u subotu, 23. svibnja, a traje do subote, 30. svibnja. U sklopu Duhovske osmine održat će se koncert Alana Hržica i sestara Halužan u Varaždinu u petak, 29. svibnja "Kod Grgura" na Franjevačkom trgu u 20 sati.

/ mp

Na koncertu će se sakupljati dobrovoljni prilozi za obnovu samostana sestara Uršulinki (Zagreb, Vlaška 74) teško oštećenog u potresu.

Posljednjeg dana Duhovske osmine, u subotu 30. svibnja je Duhovsko bdjenje. Zamišljeno je na način da svaki sudionik sam kreira svoje vrijeme od 20 do 22.15 na tri odvojena mjesta u sklopu Biskupijskog ordinarijata i varaždinske katedrale gdje će se odvijati čitanje Božje riječi, molitva ružarija te klanjanje. Vrijeme boravka u pojedinom prostoru je proizvoljno do zajedničke svete mise u katedrali s početkom u 22:15 sati.  Također, za vrijeme bdjenja bit će moguće pristupiti sakramentu pomirenja, a euharistijsko slavlje kojim će završiti ovogodišnja Duhovska osmina, obilježena prije svega Jerihonskim bdjenjem, predslavit će varaždinski biskup Bože Radoš.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja