Budi dio naše mreže

Autor pjesme kazao je da je ovom pjesmom želio dati čast i slavu Majci našeg Otkupitelja kako bi i on "bio jedan u nizu od svih naraštaja koji će ju zvati blaženom".

/ im

“Njezino Ime je Marija” je pjesma koju potpisuje fr. Karlo Luka Kvesić, dominikanski bogoslov 5. godine teologije na KBF-u Zagreb. Fr. Karlo Luka Kvesić dolazi iz Zagreba, a rodna župa mu  je Sv. Stjepana prvomučenika.

“Ideja pisanja ove pjesme došla je za vrijeme razmatranja biblijske knjige Pjesma nad pjesmama. Crkveni oci su prepoznavali pralik Marije u zaručnici iz Pjesme nad pjesmama”, rekao je fr. Karlo Luka Kvesić. Posebno je istaknuo kako je na tragu toga osjetio poticaj da kroz vlastito razmatranje produbi tu misao.

Ideja pisanja ove pjesme došla je za vrijeme razmatranja biblijske knjige Pjesma nad pjesmama.

“Mariju častimo kao Zaručnicu Duha Svetoga i možemo ju promatrati kao uzor zaručničke dimenzije svake duše koja čezne k sjedinjenju s Bogom. Vođen tim mislima i kroz molitvu, odlučio sam se upotrijebiti određene citate koji opisuju zaručnicu iz Pjesme nad pjesmama i tim riječima opisati Mariju”, naglasio je.

Autor pjesme kazao je da je ovom pjesmom želio dati čast i slavu Majci našeg Otkupitelja kako bi i on “bio jedan u nizu od svih naraštaja koji će ju zvati blaženom”.

Na poseban način mi je stalo da pjesma izlazi na svetkovinu Navještenja BDM.

“Na poseban način mi je stalo da pjesma izlazi na svetkovinu Navještenja BDM. Dva su razloga za to. Prvi je jer u samom refrenu pjevam o otajstvu Utjelovljenja i Marijinoj ulozi u povijesti spasenja. Drugi razlog koji mi daje posebnu radost je to što je nama dominikancima 25. ožujka ujedno i dan provincije koja nosi naziv Hrvatska dominikanska provincija Navještenja BDM”, zaključio je.

Cijeli video pogledajte ovdje!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja