Budi dio naše mreže

Petrovo u Ivaniću: koncert duhovne glazbe na kojem će nastupiti grupa Emanuel i sestre Halužan

Uz proslavu zaštitnika župe i Ivanić-Grada, svetog Petra apostola, u sklopu Manifestacije “Petrovo u Ivaniću 2019.” koju suorganiziraju Grad Ivanić-Grad, Povijesna postrojba Ivanić-Grada “10. satnija Ivanić” u zajedništvu sa Župom sv. Petra apostola i Turističkom zajednicom Ivanić-Grada u subotu će se s početkom u 21 sat održati koncert duhovne glazbe na kojem će nastupiti grupa Emanuel i sestre Halužan, na malom trgu kraj tržnice.

/ mp

Grupa Emaneul je jedan od najpopularnijih bandova i dobro poznata grupa onima koji prate scenu kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Gosti su mnogih festivala, susreta mladih, duhovnih obnova i često prisutni u programu televizija i radio postaja. Dolaze iz Velike Gorice, a za sebe kažu da su zaljubljenici u kršćansku glazbu pa sukladno tome samo nju i sviraju. Sastav je osnovan 2001. godine. i djeluje u župi bl. Alojzija Stepinca gdje redovito prati sve oblike bogoslužja u svojoj zajednici. Grupa često komunicira i surađuje sa poznatim i svjetski priznatim autorima kršćanskih pjesama što je uvelike doprinjelo razvoju zvuka i kvalitete koju danas pružaju. Do danas su izdali 5 diskografskih albuma duhovne glazbe. Sastav trenutno broji devet članova u koncertnoj postavi, te još skoro toliko članova koji sudjeluju izvedbama na programima unutar župne zajednice. Emanuel želi na suvremeni način približiti Boga Biblije generaciji kojoj su poslani. Glazbeni smjerovi kojima se približavaju su pop, rock i gospel.

Hanna Poehlhe i sestre Halužan, Katarina, Magdalena, Klara, članice dviju različitih karizmatskih, molitvenih zajednica ”Nanovo rođeni” i ”Kristofori” ujedinile su svoje glazbeničke talente i ljubav prema ‘prvoj ljubavi’ – Gospodinu. Iz te ljubavi nastala je i njihova pjesma ”Prva ljubav opet te zove’, koja je pogotovo upućena nerođenima, te njome i podržavaju Inicijativu 40 dana za život.

Ključne riječi:
Emanuel sestre Halužan

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja