Budi dio naše mreže

23. izdanje festivala duhovne glazbe Krapinafest održat će se u subotu, 12. listopada u franjevačkoj crkvi sv. Katarine u Krapini.

/ mp

Na festivalu koji započinje u 18 sati nastupit će Antonio Tkalec, Davor Terzić, fra Miroslav Petrac, Matija Antolić i band, Vlatko Vukina, Sara Majsec, Udruga Kirjales, Janja Vukina Fučko, ŽVS Kušlec i Andrija Kos, a prigodno umjetničko djelo tijekom festivala napravit će akademska slikarica Eva Vukina.

Ulaz na festival je besplatan, a svečano misno slavlje služit će se u 17 sati.

Organizatori ovogodišnjeg festivala su Zajednica Bolji svijet i Franjevački samostan Krapina, a cijeli glazbeni susret održat će se u spomen na legendu suvremene duhovne glazbe Čedi Anotliću.

Jedan od naših najpoznatijih kantautora duhovne glazbe Čedo Antolić preminuo je u petak, 23. kolovoza, u Kliničkom bolničkom centru “Sestre milosrdnice” u 69. godini života. Gotovo tri i pol godine borio se teškom bolešću, a u veljači je proslavio 50 godina karijere. Ovaj pjesnik, skladatelj i tekstopisac, pjevač i slikar ostavio je nemjerljiv trag na duhovnoj sceni u Hrvatskoj te svojim pjesmama dirnuo srca mnogih vjernika.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja